Челси – Евертън, мач от 29-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 16:00 часа, съдия Кевин Френд

Наказан за Челси: Жоржиньо
Контузени за Челси: Калъм Хъдзън-Одой, Матео Ковачич, Нголо Канте, Тами Ейбрахам
Под въпрос за Челси: Вилиан, Андреас Кристенсен, Кристиан Пулишич и Рубен Лофтъс-Чийк
Контузени за Евертън: Коулман, Шнайдерлен, Гбамен, Тосун

Прогноза

На Челси предстои още един важен мач в битката за Топ4, а за него Франк Лампард може да бъде без серия важни футболисти.

На „Стамфорд Бридж“ идва подобрилия се напоследък Евертън, който е воден от бившия наставник на лондончани Карло Анчелоти, така че това ще бъде един по-особен двубой. 

Калъм Хъдзън-Одой, Матео Ковачич, Нголо Канте, Тами Ейбрахам са контузени, Жоржиньо е наказан, а под въпрос са Вилиан, Андреас Кристенсен, Кристиан Пулишич и Рубен Лофтъс-Чийк. 
 
Това прави задачата на лондончани изключително трудна, особено след като от идването на Карлето при Евертън, мърсисайдци са спечели 18 точки, като повече имат само Ливърпул и Манчестър Сити. 
 
Доминик Калвърт-Люин не спира да бележи, а и Ричарлисон е изключително опасен, като двамата са една от основните причини Евертън да е вкарал във всеки от двубоите под ръководството на италианеца. 
 
Добрата новина за Челси е, че Сините от Ливърпул играят страшно трудно в Западен Лондон напоследък и не са печелили в дома на съперника от 1994-а година, вече в 24 срещи поред, макар че в тях все пак записа 11 равенства. 
 
Евертън не успя да отбележи вкара при предишните си 3 гостувания на противника, но като цяло Челси играе трудно през този сезон у дома, а липсата на някои важни играчи и подобрението при опонента показват, че хората на Карло Анчелоти имат доста добри шансове да си тръгнат с победа и най-после да пресъснат лошата си поредица на тази стадион. 
 
Резултат: Челси – Евертън 1:2