Макар и без някои основни играчи, Челси постигна впечатляваща победа над Евертън с 4:0 в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. 

Лондончани доминараха сериозно и можеха да спечелят и по-убедително, след като създадоха редица добри положения, правейки един от най-добрите си мачове за кампанията. 

Мейсън Маунт и Педро Родригес прекъснаха негативни поредици като отбелязаха, а Вилиан и Жиру също вкараха, за да могат домакините да стигнат до много важен триумф в битката за Топ 4.  

Хората на Франк Лампард остават 4-и с 48, като са само на 2 от третия Лестър, който утре вечер играе с Астън Вила. Това бе разочароващо завръщане за Карло Анчелоти в Северен Лондон, чийто тим е 12-и с 37 точки. 

За домакините за първи път като титуляр във Висшата лига започна младия халф Били Гилмор, който впечатли срещу Ливърпул за ФА Къп. Всъщност от победата над Червените имаше една промяна, след като Мейсън Маунт замени Матео Ковачич. За Евертън разликите бяха 3 от равенството в Ман Юнайтед: Сидибе, Дин и Бернард започнаха вместо Коулман, Бейнс и Уолкот. 

Началото за Челси определено бе по-добро. В 7-ата минута Вилиан проби отдясно и намери свободния пред вратата Мейсън Маунт, който стреля, но Джордън Пикфорд се отчете със страхотно спасяване. Малко след това Педро центрира опасно, но Гомес изби. 

В 14-ата минута домакините може би логично поведоха. Педро проби отляво и намери Маунт, който се обърна и стреля остро в близкия ъгъл. Пикфорд сякаш закъсня и топката спря в мрежата му. 

Малко след това Пикфорд направи спасяване срещу Вилиан, преди домакините да удвоят аванса си. В 21-ата минута Баркли подаде на Педро, който се измъкна от двама съперници и преодоля вратаря на Евертън с отличен удар. 

Карамелите трябваше да се върнат в двубоя в 26-ата минута, когато Ричарлисон изведе Калвърт-Люин на чиста позиция, но намиращия се в отлична форма нападател не успя да намери далечния ъгъл и стреля встрани. 

След това лондончани продължиха да контролират мача, а Пикфорд спаси удар на Жиру. Така паузата логично дойде при 2:0 за домакините, които играеха наистина много добре и съвсем заслужено водеха. 

Няколко минути след подновяването на играта Челси вкара отново. Вилиан получи около границата на наказателното поле и с много прецизен удар в долния десен ъгъл не остави шансове на Пикфорд. 

Разгромът за Карамелите стана пълен само секунди по-късно, когато след късо изпълнение на корнер последва центриране, а Оливие Жиру засече и направи 4:0. Истински разгром за Евертън! 

Ричарлисон стреля опасно за Карамелите, но Кепа спаси, след което Пикфорд трябваше да избива изстрел на Педро. Вратарят на гостите се намеси и след удар на Баркли. 

До края домакините имаха още няколко ситуации, които пропуснаха, а Франк Лампард даде възможност и на някои от младите си играчи да запишат минутки. 

Така Челси записа 25-о поредно домакинство без загуба срещу Евертън на своя стадион, след Карамелите за последно спечелиха на „Стамфорд Бридж” през ноември 1994-а година. 

Челси – Евертън 4:0

1:0 Маунт 14
2:0 Педро 21
3:0 Вилиан 51
4:0 Жиру 54

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Зума, Алонсо, Баркли, Гилмор, Маунт (60 Джеймс), Педро, Жиру (87 Броха), Вилиан (71 Анжорин)
Евертън: Пикфорд, Сидибе, Кийн, Холгейт, Дин, Бернард, Гомес, Дейвис (58 Кийн), Сигурдсон, Калвърт-Люин (76 Гордън), Ричарлисон