Нападателят на Челси Оливие Жиру ще играе за “сините” и през следващия сезон, след като подписа едногодишно удължение на договора си с клуба. Настоящият контракт на френския национал изтичаше след малко повече от месец, но ръководството на клуба му е предложило той да остане на “Стамфорд Бридж” още една година.

Жиру бе съвсем близо до напускане на клуба през януарския трансферен прозорец, недоволен от липсата на игрово време, но в последния момент трансферът му в Интер пропадна, тъй като от Челси не успяха да намерят негов заместник. В следващите седмици обаче 33-годишният нападател започна да получава повече шансове и се представи на високо ниво, което в крайна сметка му спечели нов договор с Челси.

“Изключително щастлив съм, че ще продължа приключението си в Челси. Нямам търпение отново да играя и да се наслаждавам на футбола със съотборниците си”, сподели Жиру, след като подписа новия си контракт.

“Откакто се завърнах в Челси, Оливие се показва като брилянтен професионалист и човек. Той има страхотни качества, които могат да помогнат на отбора, както на терена, така и извън него, не само с таланта си, но и с примера, който дава всеки ден. Доволен съм, че той ще остане с нас и през следващия сезон”, коментира мениджърът на “сините” Франк Лампард”.

В същото време нов едногодишен договор с клуба подписа и вторият вратар на тима Уили Кабайеро. /БГНЕС