Ливърпул трябва да бъде доволен, че нападателят на РазенБалшпорт Лайпциг Тимо Вернер е близо до подпис с Челси. Така мисли бившият стрелец на мърсисайдци Стан Колимор.

"Сделката за Тимо Вернер от страна на Челси е перфектна за всички страни - за играча, за "сините", за РБ Лайпциг и за... Ливърпул. Той е добър, солиден обещаващ нападател. Задържа топката добре, подвижен е, навлиза в пеналта и бележи голове", коментира Колимор пред вестник "Мирър".

"Но ми идва да се смея със сълзи при мисълта, че Вернер ще липсва на феновете на Ливърпул. Той не е Лионел Меси или Кристиано Роналдо. Изразиха се някои мнения, според които едва ли не той е съчетание от Меси и Роналдо."

"Добавете и факта, че Ливърпул навярно има най-добре балансираната атака в света, аз не проумявам къде точно щеше да пасне Вернер. Не виждам как щеше да измести някой от тримата в атака, дори напротив - според мен той би се провалил."

"Навлизането в съблекалнята на Ливърпул щеше да повлияе на този 24-годишен футболист. В същото време в Челси около него ще бъдат Тами Абрахам и Оливие Жиру  и Вернер ще си каже: "да, добри футболисти, но съм готов за това предизвикателство".

"Той знае, че не е завършен нападател все още. Ако Клоп вярваше, че Вернер е следващият Агуеро или Фернандо Торес, със сигурност щеше да приготви чековата книжка за него", завърши Колимор.