Челси ще получи допълнителни 15 млн. евро (13.5 млн. паунда) за летни трансфери благодарение на продажбата на полузащитника Марио Пашалич на Аталанта.

Халфът премина в Челси през 2014 г. от хърватския Хайдук за 3 млн. паунда, но така и не изигра нито един мач за "сините". Последователно той бе преотстъпван на Елче, Монако, Милан и Спартак (Москва).

От лятото на 2018 г. Пашалич е под наем в Аталанта, където се представя много прилично и за тези два сезона вкара 15 гола в 74 мача във всички съревнования, припомня БНР.

Сега Аталанта има отлични шансове да попадне в Шампионската лига и през следващия сезон и това дава стимул на италианския клуб да закупи хърватина от Челси, въпреки кризата.

"Ние смятаме да сключим постоянен контракт с Марио Пашалич. Искаме да се възползваме от опцията в договора с Челси", потвърди спортният директор на Аталанта Джовани Сартори пред "Скай спортс". 

Продажбата на играча, който на "Стамфорд Бридж" никога не са виждали в действие, ще повиши шансовете на Челси за привличането на Бен Чилуел от Лестър и Кай Хаверц от Байер. "Сините" се надяват да продадат също Маркос Алонсо, Емерсон Палмери, Тимуе Бакайоко и Миши Башуай.