Полузащитникът на Челси Мейсън Маунт заяви, че е израснал много „както на терена, така и извън него“ по време на дебютния си сезон в първия тим на „Стамфорд Бридж“.

Маунт, който беше доведен в първия тим от мениджъра Франк Лампард, след като двамата работиха заедно в Дарби миналия сезон, смята, че е узрял като играч и като човек след завръщането си в югозападен Лондон. „Имаше върхове и спадове, но основното нещо, което мога да извлека за себе си от този сезон, е, че израснах като играч – на терена и извън него“, започна той, цитиран от БНР.

„Освен това научих много от играта срещу някои от най-добрите играчи в света. Това е моят първи сезон във Висшата лига и, о, Боже, мечтаех за това от малък. За мен целият сезон до тук означава страшно много“. 

Челси гостува на Астън Вила в първия си двубой от рестарта на Премиършип, като „сините“ ще се опитат да утвърдят мястото си в топ 4 на класирането. Маунт се разписа в първия двубой между двата състава на „Стамфорд Бридж“ и 21-годишният футболист няма търпение да се завърне отново на терена. 

„Мина доста време. Беше трудно у дома, но ще бъде брилянтно да се завърнем към любимата игра. Нямаме търпение да започнем отново, това е нашата професия, това е нещото, което обичаме да правим. Подновяването на тренировките, всичко премина наистина чудесно. Много съм развълнуван, че съвсем скоро рестартираме сезона“, завърши Маунт.