Астън Вила – Челси, мач от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион „Вила Парк”, 18:15 часа, съдия Пол Тиърни

Контузени за Астън Вила: Енгелс, Уесли, Хийтън, Гилбер
Под въпрос за Астън Вила: Макгин
Без право да играе за Астън Вила: Дринкуотър
Наказан за Челси: Жоржиньо
Контузени за Челси: Томори, Хъдзън-Одой

Прогноза

Астън Вила стартира с точка подновяването на сезона, макар че стигна до нея може би и с доста късмет, след като системата на голлинията не зачете гол на Шефилд Юнайтед. 

Така или иначе бирмингамци се нуждаят от точки, за да оцелеят, но срещу Челси ще им бъде страшно трудно, независимо от това, че за лондончани това ще бъде първият двубой след паузата. 

Хората на Франк Лампард изглеждат в доста по-добра позиция да спечелят, независимо че през 2020-а година нямат успех далеч от дома в първенството – 3 равенства и загуба. Нголо Канте обаче ще бъде на линия, а и Рубен Лофтъс-Чийк е възстановен от сериозната контузия, заради която не игра дълго време. 

Вила ще има възможност пък да направи нещо, което се случи единствено през 1986-87 и бе направено от Тотнъм. Бирмингамци могат да станат първия тим от Шпорите, който печели мач от елита във всеки от дните на седмицата. 

Срещу Шефилд Юнайтед хората на Дийн Смит стартираха силно и създадоха няколко положения, но в крайна сметка не успяха да се разпишат и ситуацията в атака продължава да не е никак розова. 

След силната серия от 6 поредни победи през есента, Челси изпитва колебания и оттогава няма спечелени поредни срещи. От друга страна е трудно да се правят и генерални изводи без ясна идея за състоянието на отборите. 
 
Като играч Франк Лампард спечели само 4 от своите 16 визити на „Вила Парк”, но сега на свое разположение има доста качество. Оливие Жиру обича да вкарва срещу бирмингамци, като се е разписал 8 пъти в 6 мача и това го прави интересна опция за атаката. 
 
Ясно е, че домакините ще се хвърлят здраво, но само с желание няма да стане, а класата със сигурност е на страната на лондончани. Сините се нуждаят от задължителен успех, за да дръпнат с 5 точки пред Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън и би било сериозна сензация, ако не успеят да го постигнат. 
 
Резултат: Астън Вила – Челси 0:2