Франк Лампард остана много доволен от победата на Челси над Манчестър Сити и обяви, че успехът е бил напълно заслужен.  

Лондончани наистина играха силно, имаха малко късмет в първите 20 минути на второто полувреме, но останаха опасни през целия мач и стигнаха до ключовия триумф с 2:1. 

С победата те не само направиха Ливърпул шампион, но и запазиха дистанцията до преследвачите си от 5 точки, като продължават да заемат място в Топ 4 и вече са само на точка от третия Лестър. 

„Страхотно представяне за нас. Трябваше да работим здраво, както винаги срещу Ман Сити на Пеп Гуардиола и бе наистина трудно. Момчетата обаче показаха страхотна етика, концентрация и бяха опасни през цялото време. Имахме по-добрите положения и заслужавахме да спечелим“ заяви Лампард. 

„Това са ключови 3 точки. Намираме се в битка, която няма да бъде решена след този мач, но това е двубой, който ни носи увереност. До края на сезона трябва да сме постоянни, за да стигнем там, където искаме. В противен случай тази победа няма да има смисъл. Вече сме много по-уверени“ добави той. 

„Поздравления за титлата на Ливърпул. Трябва да им отдадем заслуженото. Нашата цел е да скъсим дистанцията до водещите отбори, защото такава има. Това обаче няма да стане с 1-2 попълнения, а с постоянство и здрава работа. Можем да сме много по-добри, но това е резултат, който ни радва много“ каза още Лампард.