Уест Хям отново мечтае за спасение, след като удари Челси с 3:2 в атрактивно лондонско дерби от 32-ия кръг на Висшата лига и спря серията си от 3 поредни поражения. 

Двата тима изиграха страхотен мач изпълнен с обрати, като в крайна сметка радостта бе за Чуковете, които с 30 точки се отдалечиха на 3 от зоната на изпадащите и това може да се окаже ключова победа. 

Късният гол на Андрий Ярмоленко нанесе сериозен удар върху амбициите на Сините за Шампионската лига, след като авансът на Челси пред Ман Юнайтед и Уулвърхемптън вече е само 2 точки. 

Челси взе инициативата още от началото и в 5-ата минута Алонсо стреля акробатично, но в тялото на Фабиански. Последва и опит на Уилиан, който не затрудни вратаря на домакините. 

Чуковете отговориха, когато в 13-ата минута Михаил Антонио се измъкна опасно в наказателното поле и стреля опасно по диагонала, но все пак покрай вратата. В 20-ата минута Сините пропуснаха отлична възможност, когато Ейбрахам пропусна топката зад гърба си и Пулишич от около 13-14 метра стреля встрани. 

След период, в който нямаше много ситуации, се стигна и до 34-ата минута, когато след корнер Томаш Сучек успя да ритне топката в мрежата и Уест Хям поведе. Ситуацията обаче бе много интересна, тъй като в ситуацията Антонио бе паднал на земята и реално нямаше какво да направи. 

Последва дълго преразглеждане от ВАР, като се оказа, че Антонио е с малко в засада, но бе много спорно дали топката го докосва и доколко влияе на играта. В крайна сметка попадението бе отменено за разочарование на домакините. 

Както често се случва това се оказа важно, защото в 41-ата минута Диоп спъна Пулишич в наказателното поле. Дузпата бе категорична, а Уилиан я превърна в гол и даде аванс на Челси. 

В добавеното време обаче, Уест Хям все пак изравни. След нов корнер Кепа бе блокиран от съотборник и не успя да излезе, а Сучек надскочи Аспиликуета и прати топката с глава в мрежата за 1:1. 

След паузата домакините заиграха много силно и в 51-ата минута Деклан Райс изведе отлично Антонио, който претендираше за дузпа след съприкосновение с Рюдигер. Чуковете запазиха притежанието чрез Боуен, който центрира отлично във вратарското поле, където Антонио бе на точното място и отбеляза. 

Това бяха силни минути за Уест Хям, но след 60-ата хората на Франк Лампард се поокопитиха и започнаха да създават положения, а в 72-ата минута изравниха. Уилиан отново бе героят, след като този път отбеляза от отличен свободен удар, при  който топката рикошира и в гредата. Фабиански не бе заел добра позиция и бразилецът го наказа. 

След това Сините имаха превес, но в 81-ата минута Уилшър изведе отлично Антонио, който стигна до топката, но Кепа се плъзна по тревата и блокира удара отблизо. В 84-ата минута Жиру пропусна много добра възможност да вкара трети гол за Челси, след  като не успя да уцели топката. 

Стигна се до 89-ата минута, когато домакините ликуваха. При контраатака резервата Ярмоленко бе изведен отдясно, смени посоката, нагласи си топката и с отличен удар с левия крак я прати в мрежата, носейки ключов триумф на своя тим. 

Уест Хям – Челси 3:2
 
0:1 Уилиан 41 дузпа
1:1 Сучек 45+2
2:1 Антонио 51
2:2 Уилиан 72
3:2 Ярмоленко 89
 
Уест Хям: Фабиански, Фредерикс, Диоп, Огбона, Кресуел, Райс, Сучек, Форналс, Боуен (78 Ярмоленко), Лансини (68 Уилшър), Антонио
Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Канте, Баркли (63 Лофтъс-Чийк), Ковачич (53 Маунт), Уилиан, Пулишич, Ейбрахам (63 Жиру)