Челси победи с минималното 1:0 Норич в среща от Висшата лита и със спечелените три точки си бетонира мястото в Топ 4 на Англия. Единственото попадение в мача заби Оливие Жиру в края на първото полувреме.

Като цяло срещата не предложи особени футболни достойнства. Темпото на игра бе приспивно, а чистите голови положения се брояха на пръстите на едната ръка. Все пак Челси показа по-голяма класа, вкара едно попадение и заслужено си взе победата.

С този успех лондончани събраха 63 точки и трудно друг отбор би ги изместил от местата даващи право за участие в Шампионската лига. Норич пък доиграва сезона, след като вече изпадна в Чемпиъншип.

Челси започна атакуващо мача и още в началото притисна гостите пред наказателното им поле. Лондончани натискаха здраво, но за кратко изпуснаха страхотни шансове. Неточни пред вратата на Норич бяха Сезар Аспиликуета, Жиру, Вилиан и Пулишич.

Постепенно гостите живнаха и изнесоха играта в по-предни позиции. "Канарчетата" много добре затваряха празните пространства и не даваха почти никакви възможности на Челси.

В 36-ата миунта лондончани бяха близо до гола, но удар на Пулишич бе спасен от Тим Крул, а после топката се отби от гредата. В добавеното време на първото полувреме Пулишич центрира отлично отляво в наказателното поле на Норич, където Жиру се извиси и с глава опъна мрежата за 1:0.

През второто полувреме темпото на игра тотално падна. Играчите на Челси изцяло контролираха събитията на терена и не даваха никакви шансове на плахите си гости. Така лондончани си взеха ценна победа в битката за място в Топ 4 на Англия и излаз към Шампионската лига.