Челси – Уулвърхемптън, мач от 38-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Стамфорд Бридж", Лондон, начало: 18.00 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Зума, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Уилиан, Пулишич, Жиру
Мениджър: Франк Лампард

Уулвс: Патрисио, Дендонкер, Коуди, Боли, Дохърти, Невеш, Моутиньо, Кастро, Траоре, Хименес, Поденсе
Мениджър: Нуно Ешпирито Санто

Прогноза на Gol.bg:

Челси се нуждае от равенство, за да си гарантира участие в Шампионска лига през следващия сезон. Причината за това е, че основните съперници на "сините" за Топ 4 – Лестър и Манчестър Юнайтед, се изправят един срещу друг на "Кинг Пауър Стейдиъм". Уулвърхемптън пък се бори с Тотнъм за 6-то място и победа на "Стамфорд Бридж" ще им гарантира позицията.

Добрата новина за домакините е завръщането на Н’Голо Канте. Световният шампион пропусна последните 5 мача заради проблеми със стомаха, но вече е здрав. Освен това Франк Лампард може да разчита на всичките си най-важни футболисти. Мениджърът на "вълците" Нуно Ешпирито Санто също няма кадрови проблеми. Нападателят Раул Хименес е на разположение, след като тази седмица му се роди момиченце. Мат Дохърти пък се надява да изиграе своя мач №300 за отбора.

Челси е непобеден във всичките си 5 домакински срещу Уулвс във Висшата лига – 4 победи и 1 равенство, което датира от миналия сезон. Откакто гостите се завърнаха в елита през 2018 г., са вкарали 5 гола в 3 мача срещу лондончани. Това е повече, отколкото са се разписали срещу този съперник в първите си 8 двубоя срещу тях (4).

Възпитаниците на Лампард загубиха 2 от последните си 3 мача във Висшата лига, а това са толкова поражения, колкото в предишните 11 сблъсъка (6 победи, 3 равенства). Нашата прогноза е, че ще има голове и в двете врати заради силните нападения на отборите, но победител няма да бъде излъчен.

Прогноза: Челси – Уулвърхемптън 1:1