Франк Лампард е готов да направи сериозни промени в Челси за новия сезон, като разпродаде цялата защита, а общо играчите, които могат да бъдат продадени са цели 10. 

Бившият халф на тима направи добър първи сезон начело на лондончани, като ги изведе до 4-о място в класирането, но отборът загуби финала за ФА Къп. 

Сините обаче бяха колебливи в отбрана и допуснаха 54 гола в шампионата, което бе най-лошо постижение от отборите в първата половина на таблицата и затова очакват оферти за Курт Зума, Андреас Кристенсен, Емерсон Палмиери и Маркос Алонсо. 

Според вестник „Таймс” Н’Голо Канте също може да бъде продаден, след като имаше проблеми с контузии и на „Стамфорд Бридж” са готови да го пуснат при достатъчно добра оферта. 

На сергията обаче са още Тимуе Бакайоко, Рос Баркли и Миши Батшуай, Уилиан става свободен агент и има сериозна вероятност да напусне, а вратарят Кепа Арисабалага най-вероятно ще бъде преотстъпен под наем. 

Челси вече уреди двама нови играчи в лицето на Тимо Вернер и Хаким Зиеш, но очакванията са за още попълнения, особено ако част от споменатите по-горе играчи наистина си тръгнат.