Челси се доближава до още един сериозен играч, след като радио „Монте Карло” твърди, че Кай Хаверц вече се е договорил със Сините за 5-годишен контракт. 

21-годишната звезда на Байер Леверкузен е един от най-големите европейски таланти и блести за Аспирините още от дебюта си през сезон 2016-17. 

Лондончани отдавна са считани за фаворити за Хаверц, но все още не могат да се разберат с Байер, който твърдо иска 90 милиона паунда за него, а сумата се струва твърде висока на клуба от „Стамфорд Бридж”. 

Според радио „Монте Карло” самият Хаверц иска да премине в Челси, което ще подпомогне осъществяването на трансфера. Лондончани ще опитат да разсрочат и плащането на трансферната сума заради икономическите проблеми причинени от коронавируса. 

Атакуващият играч трябва да оформи звездна атака на Сините заедно с другите двама нови футболисти – Тимо Вернер и Хаким Зиеш, но има договор за още 2 години с Леверкузен, който твърдо държи да получи желаната сума и Руди Фьолер в прав текст обяви наскоро, че няма да има „Ковид-отстъпка”.