Атакуващият футболист на Челси Уилиан потвърди раздялата си с клуба, като се сбогува със Сините след 7 години на „Стамфорд Бридж“. 

Бразилецът, който вчера навърши 32 години, става свободен агент и напуска, след като не успя да се договори за срока на удължаване на контракта си. Той искаше за 3 сезона, а от Челси твърдо му предлагаха само за два. 

„Това бяха 7 прекрасни години. Когато през лятото на 2013-а получих предложение да дойда в Челси, бях сигурен, че това е точното място за мен и днес съм сигурен, че взех най-правилното решение. Преживях много щастливи моменти, спечелих трофеи, но научих много за себе си, като станах по-добър футболист и човек“ написа Уилиан в отворено писмо към феновете. 

„Силно съм благодарен на привържениците на Челси за начина, по който ме приеха и за тяхната подкрепа през цялото време, докато бях тук. Имаше и критики, което е нормално, но сега е време да продължа напред. Тръгвам си спокоен, защото знам, че дадох всичко от себе си. Искрени благодарности на всички и нека Бог да ви благослови“ пише още Уилиан. 

Счита се, че местният съперник на Сините Арсенал е с най-големи шансове да го привлече, след като Артилеристите са готови да му дадат 3-годишен контракт. За Челси той записа общо 37 гола и 33 асистенции във Висшата лига, като последният му сезон бе и най-добрият с 9 попадения и 7 голови паса.