Стартът на подготовката на „Челси“ за новия сезон е под въпрос. Общо осем футболисти на „сините“ са поставени под карантина. От тях Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам, Кристиан Пулишич и Фикайо Томори са дали положителни тестове.

Клубът пък е поставил под изолация Жоржиньо, Рос Баркли, Емерсон и Миши Батшуай, пише "Труд". Това помрачи добрата новина от солидния входящ трансфер. На „Стамфорд Бридж“ срещу близо 50 млн. паунда пристигна левият бек Бен Чилуел от „Лестър“. Срокът на договора е за 5 години, а седмичната му заплата е в размер на 190 хил. паунда. Това е трета голяма сделка на „сините“. По-рано през годината отборът на Роман Абрамович си осигури Хаким Зиеш от „Аякс“ за 40 млн. евро, както и Тимо Вернер от „РБ Лайпциг“. 

Сега според „Марка“, английският колос се е насочил към Филипе Коутиньо. Желанието на „сините“ е да върнат бразилеца на Острова, където направи сериозна визитка с „Ливърпул“. Все още №1 в трансферния списък на мениджъра Франк Лампард си остава Кай Хаверц от „Байер“. На „Стамфорд Бридж“ следят и ситуацията около Тиаго Силва от ПСЖ.