Германският национал Кай Хаверц напусна лагера на Бундестима, за да замине за Лондон и да финализира преминаването си в Челси. 

Сините и Байер Леверкузен се договориха за трансфер на стойност 80 милиона евро, които могат да бъдат увеличени с още 20 милиона от различни клаузи. Футболистът трябва да премине медицински тестове и да уточни последните подробности по контракта си. 

Снощи Хаверц не се появи в игра при равенството 1:1 срещу Испания от турнира за Лигата на Нациите, а тази сутрин от националния тим, както и от Щутгарт потвърдиха, че той е отпътувал за английската столица. 

„Ние сме благодарни на националния треньор, че освободи Кай, за да може той да завърши преминаването си в Челси” заяви спортният директор на Аспирините Руди Фьолер. 

„Бъдещето принадлежи на Кай. Ние бихме се радвали, ако той можеше напълно да се концентрира върху ангажиментите си с нас, но разбираме, че това е важен момент както за него, така и за Байер, така че бяхме във връзка с клуба, за да намерим най-доброто решение” добави директорът на Бундестима Оливер Бирхоф. 

Засега не е ясно дали Хаверц ще се завърне в състава за мача с Швейцария в неделя и е освободен окончателно.