От Челси са уредили вратаря на Рен Едуар Менди, който ще бъде основната конкуренция на Кепа Арисабалага, пишат в Англия. 

Сините ще платят до 25 милиона паунда за футболисти, който ще се превърне в седмото ново попълнение на отбора преди началото на новия сезон. 

Вчера следобед Менди напусна тренировката на френския клуб, като проведе разговор с президента на Рен и агента си, след като двете организации постигнаха споразумение. 

Очаква се днес той да премине медицинските прегледи и след уточняване на личните му условия, договорът ще бъде обявен официално, но това ще стане съвсем скоро. 

С идването на Менди е подобрен рекорда за вратар, който преминава от френски в английски клуб. През 2004-а Челси купи Петр Чех също от Рен и чехът се превърна в една от водещите фигури при лондончани за дълго време. 

Миналия сезон Сините получиха 54 гола в първенството след неубедителни представяне на защитата и Кепа. Сега идеята е тимът да е стабилен в дефанзивен план, като отбраната бе подсилена вече с Бен Чилуел и Тиаго Силва.