Челси започна ударно новия сезон, след като победи с 3:1 Брайтън. Лондончани си взеха трите точки, но като цяло не впечатлиха с изявите си.

Точни за Челси бяха Жоржиньо (дузпа), Рийс Джеймс и Курт Зума. Попадението за домакините вкара Леандро Тросар.

Титуляри за лондончани в мача бяха новите попълнения Кай Хавертц и Тимо Вернер. Срещата не предложи особени футболни достойнства, но в крайна сметка гостите взеха победата и се уредиха с трите точки от този мач.


Мачът започна с приспивно темпо, като в началото играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било опасни голови положения пред едната от двете врати.

Така се стигна до 23-ата минута, когато новото попълнение на Челси Тимо Вернер спечели дузпа и от бялата точка Жоржиньо вкара за 0:1.

Домакините бързо можеха да изравнят, но Мопе не успя да преодолее Кепа. Последва и пропуск на Стивън Алзат. В края на полувремето пък Вернер изпусна страхотен шанс за Челси.

Брайтън започна по-добре второто полувреме и бързо създаде положение, но Конъли пропусна. Така се стигна до 54-ата минута, когато Лампти намери Тросар и той вкара за 1:1.

Лондончани обаче реагираха бързо и две минути по-късно отново поведоха чрез Рийс Джеймс. В 60-ата минута домакините стигнаха до страхотна възможност, но Люс Дънк стреля в аут.

Малко по-късно Челси нанесе трети удар, след като Зума стреля, топката се отклони от тялото на Адам Уебстър и влетя в мрежата на Браейтън за 1:3. До края не се случи нищо интересно и лондончани си взеха победата и трите точки.