Това ще бъде първата от много подобни вечери, обяви Франк Лампард, след като рекордната покупка Кай Хаверц откри сметката си за Сините с 3 гола при 6:0 над Барнзли за Купата на Лигата. 

Германецът не стартира по най-добрия начин във Висшата лига, като якаш не се чувстваше добре на фланга, но снощи бе поставен зад нападателя и изигра силен двубой, който зарадва наставника. 

„Много съм радостен за Кай. Получи се точно това, което исках тази вечер да бъде за него. Той не направи оптимална подготовка, а и трансферът му се забави, така че не е в най-доброто си състояние. В този мач можехме да тренираме различни неща при играта без топка и той се справи отлично, когато отне за гола на Рос. Освен това имаше повече свобода в средата на терена” заяви Лампард. 

„Двамата с Тами оформиха страхотен тандем и съм доволен как в хода на мача увереността му се увеличи. Получи се отлична вечер за Кай, която е първата от много такива, които ни очакват” добави наставникът. 

Самият футболист очаквано също бе много доволен. „Много съм щастлив и се надявам, че ще продължим да играем по същия начин. Тами е страхотен нападател и партньорството ни на терена се получи много добре, въпреки че бе първият ни мач заедно. За мен като №10 бе отлично да бъдем заедно” заяви Хаверц.