Челси се върна на победния път във Висшата лига, като срази Кристъл Палас с 4:0 в първия мач от 4-ия кръг на първенството. 

Сините не бяха убедителни до почивката, но след нея стигнаха до категоричния триумф. Новото попълнение Бен Чилуел се отчете с гол и асистенция, а Курт Зума и Жоржиньо на два пъти от дузпа, също се разписаха. 

Още по-хубавото бе, че домакините запазиха първата си суха мрежа през кампанията след всичките проблеми в дефанзивен план и вече имат 7 точки. Орлите не направиха нищо в нападение и загубиха за втори път поред, като останаха с 6 точки. 

В състава на Челси имаше доста промени. Едуар Менди започна на вратата, а Бен Чилуел и Сесар Аспиликуета се появиха като крайни защитници. В предни позиции за отбелязване бе включването на Калъм Хъдзън-Одой вместо Мейсън Маунт. Тами Ейбрахам стартира в нападение заедно с Тимо Вернер. За Палас нямаше промени. 

Началото бе очаквано с предимство на Челси по  отношение на притежанието на топката, но Сините не успяваха да стигнат до добри положения, като в тези минути центрираният им не носеха сериозна заплаха за вратата на Орлите. В 14-ата минута Канте получи шанс да стреля от 18-19 метра, но го направи неточно. 

В 19-ата минута домакините организираха контраатака, при която Кай Хаверц напредна, подаде вляво към Вернер, който стреля веднага, но Гуаита направи комфортно спасяване, а и изстрела не беше достатъчно добър. Малко след това Жоржиньо стреля над вратата след една статична ситуация. В тези минути хубавото за Челси бе това, че Орлите нямаха възможност да контраатакуват опасно.

Последваха минути, в които домакините въпреки усилията си, не успяваха да стигнат до опасни ситуации. Напълно според очакванията пък, Палас се чувстваше комфортно на „Стамфорд Бридж“. В 39-ата минута Ейбрахам бе изведен в наказателното поле, но топката бе трудна, а и Гуаита го затвори. 

В 42-ата минута Таунзънд центрира опасно и Сако засече с глава, но неточно. Все пак Орлите се справиха много добре през първото полувреме, което закономелно приключи при 0:0. 

Домакините обаче направиха пробива си в 50-ата минута. Сако не успя да изчисти една топка, Аспиликуета я подаде пред вратата, където тя бе отклонена към свободния Бен Чилуел, който от 7-8 метра вкара с мощен удар и ознаменува дебюта си в първенството с гол. 

Попадението успокои домакините, докато Палас продължаваше да не може да направи нищо опасно в нападение. В 59-ата минута Чилуел центрира отлично за Зума, който не бе точен. В 66-ата минута двамата повториха упражнението, като този път Зума не проупсна и вкара с глава. 

В 76-ата минута Ейбрахам пропусна стреляйки неточно преди секунди след това нападателят да бъде фаулиран от Тайрик Мичъл в наказателното поле. Жоржиньо не сбърка от бялата точка и направи 3:0. 

Последва още една дузпа, след като Сако фаулира Хаверц. Тами Ейбрахам поиска да изпълни, но капитанът Аспиликуета взе топката и я даде на традиционния изпълнител, като Жоржиньо не го подведе и оформи крайното 4:0. 

Челси – Кристъл Палас    4:0

1:0 Чилуел 50
2:0 Зума 66
3:0 Жоржиньо 78 дузпа
4:0 Жоржиньо 82 дузпа

Челси: Менди, Аспиликуета, Тиаго Силва, Зума, Чилуел, Канте (83 Ковачич), Жоржиньо, Хъдзън-Одой (83 Пулишич), Хаверц, Ейбрахам
Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Куяте, Сако, Мичъл, Маккарти (67 Миливойевич), Маккартър (72 Ридевалд), Таунзънд, Езе, Аю, Заха