Полузащитникът на Челси Нголо Канте се е скарал с мениджъра Франк Лампард и иска да напусне клуба още през януари, твърди френското издание „Паризиен“. 

Футболистът се разсърдил на наставника, който наскоро не го пуснал да присъства на сватбата на свой приятел и това го накарало да желае скорошна раздяла с лондончани. 

Смята се, че ако през зимата не се стигне до раздяла, то тя ще се случи със сигурност през следващото лято, като желанието на Канте е да премине в Реал Мадрид и неговите представители ще опитат да уредят това, макар и засега испанският шампион да не е проявил интерес. 

Френският национал има договор с Челси за още 3 сезона, но ако наистина иска да си тръгне със сигурност ще си намери бързо нов силен отбор, след като е считан за един от най-добрите в играта на своята позиция заради неизчерпаемата си енергия и борбеност. 

29-годишният играч пристигна на „Стамфорд Бридж“ през 2016-а след спечелената титла с Лестър, а след това триумфира отново във Висшата лига с Челси, добавяйки и ФА Къп и Лига Европа към успехите си.