С гол в 92-ата минута Саутхямптън попари Челси при равенството 3:3 в мач от петия кръг на английската Висша лига.

Шоу на Тимо Вернер за петнайсетина минути  на стадион "Стамфорд бридж" даде аванс от два гола на "сините" още преди изтичането на половин час игра, а още едно попадение на германеца беше отменено заради засада.

"Светците" не се стреснаха и нанесоха своите удари в края на първата и в началото на втората час, когато се разписаха Дани Ингс и Че Адамс. Радостта им обаче беше кратка, защото Челси набързо си върна аванса, когато Вернер асистира на Кай Хаверц за първия му гол в английския елит.

В 92-ата минута "светците" поляха домакините с леден душ, защото Яник Вестергард отклони топката при шута на Тио Уолкът в мрежата зад Кепа Арисабалага. Така Челси е шести в таблицата с 8 точки, докато Саутхямптън е десети със седем пункта.


Домакините очаквано започнаха силно и още в третата минута имаха две възможности в рамките на три минути, но вратарят на гостите Макарти отрази последователните удари на Чилуел и Кай Хаверц.

Попадение с глава на Тимо Вернер беше отменено заради засада, но точно преди изтичането на четвърт час игра германецът превзе вратата на "светците". Той финтира по хитър начин съперников футболист, пропускайки топката и след това слаломира покрай петима, за да мушне кълбото в долния ляв ъгъл.

Отново Вернер демонстрира класата си преди изтичането на половин час игра. Той получи балонна топка от Жоржиньо, надигра Беднарек, копна над вратаря и реализира с глава отблизо.

После Н'Голо Канте стреля опасно с глава, но вратарят се намеси блестящо, а след това Вернер би силно, но много неточно.

Малко преди почивката забавяне на Хаверц в половината на Челси доведе и до тяхното наказание. Адам се възползва, пусна в коридор за Дани Ингс, който финтира Кепа Арисабалага и върна интригата.

Веднага след паузата момчетата на Ралф Хазенхютъл демонстрираха желание за нещо повече от почетна загуба, натискайки своя опонент. Ингс стреля неточно, а след това Кристенсен се намеси. В 57-ата минута обаче поредица от грешки на Зума и Кепа матираха Челси, а Че Адамс прати топката в мрежата с топовен изстрел.

Радостта на Саутхямптън не продължи дълго, защото преди изтичането на час игра Кай Хаверц вкара първия си гол във Висшата лига, като заслугата беше на Пулишич и записалия асистенция Вернер. Тимо показа, че е изцяло отборен играч и не потърси хеттрик от удобната за него позиция, а пусна за сънародника си.

Саутхямпътн продължаваше да търси своя шанс. Шут на Адамс мина покрай левия страничен стълб, а десетина минути преди края на редовното време топовен снаряд на Дани Ингс беше спасен от заелия добра позиция Кепа.

В 92-ата минута Саутхямптън съсече Челси с късен гол. Тио Уолкът нанесе удар около границата на наказателното поле и Яник Вестергард отклони с глава, матирайки вратаря на лондончани.


Челси - Саутхямптън 3:3
 

1:0 Тимо Вернер - 15'
2:0 Тимо Вернер - 29'
2:1 Дани Ингс - 43'
2:2 Че Адамс - 57'
3:2 Кай Хаверц - 59'
3:3 Яник Вестергард - 92'