Челси постигна впечатляваща победа срещу Бърнли с 3:0 в мач от 7-ия кръг на Висшата лига и продължи с възхода си. 

Сините играха много силно, като в последните си два мача вкараха 7 гола, а освен това записаха 4-а поредна суха мрежа във всички турнири. 

Новото попълнение Хаким Зиеш се отчете с дебютен гол в първенството, а добави и асистенция. Курт Зума и Тимо Вернер също вкараха, за да могат хората на Франк Лампард вече да имат 12 точки, докато Бърнли остава само с 1. 

В състава на Челси имаше доста изненади, като Франк Лампард направи 3 промени, като Тами Ейбрахам замени Тимо Вернер на върха на атаката, а Мейсън Маунт и Хаким Зиеш също стартираха, като Аспиликуета и Жоржиньо отстъпиха местата си. За домакините Дейл Стивънс замени контузения Йохан Берг Гудмундсон. 

На загрявката обаче, Пулишич се контузи, така че Вернер все пак започна за лондончани. Първият голям шанс обаче бе за домакините, след като Барнс се измъкна от опита за засада и излезе на чиста позиция, но прехвъхрялщият му удар бе крайно разочароващ и той пропусна. След като стреля обаче, Менди го събори, но за ВАР нямаше проблем. 

В 16-ата минута лондончани атакуваха опасно, след като Чилуел се включи в поредната атака, но Браунхил го спря с важна намеса, макар и много рискована. Челси натисна и Ейбрахам накара Поуп да спасява удара му с глава. 

В 26-ата минута гостите откриха. Хубаво разиграване завърши с отклоняване на Ейбрахам към Хаким Зиеш, който откри сметката си и във Висшата лига с удар от около 15-16 метра. Ник Поуп можеше да се намеси и по-добре, но бе хванат в крачка. 

Последваха равностойни минути, макар че инициативата бе за Сините. Малко преди паузата Вернер получи добра топка, но не успя да преодолее Поуп, а сякаш бе и в тънка засада. 

В началото на второто полувреме Мейсън Маунт стреля на два пъти точно за гостите, но Поуп бе солиден и в двата случая. Бърнли отговори с изстрел на Барнс, но Менди бе на място и не се намеси, тъй като ударът бе неточен. След това и Тарковски не намери целта, но домакините така или иначе се подобриха сериозно. 

В 63-ата минута обаче, Челси нанесе нов удар. Маунт изпълни отлично корнер и Зума забоде топката в мрежата с мощен изстрел с глава. Това бе неговият трети гол за сезона. 

В 70-ата минута всичко приключи. Бърнли лесно загуби топката, Джеймс изведе Зиеш, който пък от своя страна пусна към Вернер и германецът направи 3:0 с прецизен и категоричен изстрел. 

Последва правилно отменен гол на Жиру заради засада, а Тиаго Силва прати топката в ръцете на Поуп след корнер. Нов гол не падна, а Бърнли остана без точен удар, като лондончани взеха категоричен триумф. 

Бърнли – Челси    0:3

0:1 Зиеш 26
0:2 Зума 63
0:3 Вернер 70

Бърнли: Поуп, Лоутън, Лонг, Тарковски, Тейлър, Стивънс (46 Родригес), Браунхил, Уестууд, Макнийл, Барнс (73 Брейди), Ууд
Челси: Менди, Джеймс, Силва, Зума, Чилуел, Канте, Маунт, Хаверц (86 Жоржиньо), Зиеш (73 Хъдзън-Одой), Ейбрахам (76 Жиру), Вернер