Новият голмайстор на Челси - Тимо Вернер, е от класата на Хари Кейн и Джейми Варди, които от години са сред топ реализаторите на английската Висша лига. Това заяви защитникът на "сините" от "Стамфорд Бридж" Бен Чилуел.

"Бих казал, че той вече е там горе с тези двамата и определено може да стане световна класа за дълго време, поне следващите 10 години или повече. Мисля, че когато видим възрастта му и колко много вкарва, дори сега, при старта на кариерата си в Челси. Просто пред вратата той е наистина добър. Има сходни качества с Варди и Хари и Кейн. По отношение на включването в пространствата и бързината си, той е като Варди. С Хари прилича по размяната на пасове и ударите. Определено е в една категория с тези двамата", заяви Чилуел, койро е играл с Варди в Лестър, а с Кейн в националния отбор на Англия.

В началото на годината Вернер се свързваше с Ливърпул, но Челси спечели битката за подписа му, след като плати 47.5 милиона лири на РБ Лайпциг.  От началото на сезона във Висшата лига германският национал има 4 гола и 1 асистенция. Варди е с 8 попадения, Кейн със 7.