Челси продължи доброто си представяне във Висшата лига, след като спечели комфортно гостувавнето си в Нюкасъл с 2:0 и поне временно излезе начело в класирането с 18 точки. 

Хората на Франк Лампард контролираха мача и можеха да спечелят и по-убедително, но с автогол и попадение на Тами Ейбрахам, увеличиха серията си без загуба до 7 мача. 

В състава на домакините голямата липса бе на голмайстора Калъм Уилсън, който не успя да преодолее мускулна контузия, така че Жоелинтон водеше атаката. Общо промените за Свраките бяха 4. За Сините Антонио Рюдигер замени Тиаго Силва в защита, а Бен Чилуел бе възстановен и също започна. 

Челси натисна още от началото и Дарлоу спаси опасен удар на Вернер в 4-ата минута. Вратарят на Свраките разочарова и Ейбрахам, преди в 10-ата минута Федерико Фернандес да нямаше късмет и да отклони топката в  собствената си врата, за да даде аванс на Сините. 

Лондончани запазиха игровото си предимство и в следващите минути, докато домакините не правеха нищо в атака. В 30-ата минута Тимо Вернер пропусна от чиста позиция, когато стреля неточно. 

Малко след това Канте трябваше да прави важна намеса срещу Сен-Максимен при първата възможност за Нюкасъл. Почивката дойде при аванс за Челси, а след нея Вернер сбърка при решението си да подава към Зиеш и гостите пропуснаха отличен шанс. 

Последваха обаче чисти ситуации за домакините. Айзък Хейдън стреля неточно от десетина метра, а след това Жоелинтон не бе точен. Това се оказа важно, защото в 65-ата минута Челси отново вкара. 

При една контраатака Вернер бе брилянтен, като задържа топката около 70 метра преди да намери вдясно от себе си Тами Ейбрахам, който не пропусна и до голяма степен гарантира успеха. 

След това Нюкасъл не успя да реагира, а гостите спокойно затвориха мача, като допуснаха само един точен удар във вратата си. Липсата на Калъм Уилсън за домакините се усети и те отстъпиха закономерно.  

Нюкасъл – Челси    0:2

0:1 Фернандес 10 автогол
0:2 Ейбрахам 65

Нюкасъл: Дарлоу, Манкийо (66 Алмирон), Фернандес, Ласелс (46 Шер), Кларк, Люис, Хейдън, Ш. Лонгстаф, Мърфи, Сен-Максимен, Жоелинтон
Челси: Менди, Джеймс, Зума, Рюдигер, Чилуел, Канте, Ковачич, Зиеш, Маунт, Ейбрахам, Вернер