С късен гол на Оливие Жиру, Челси стана първият тим, който се класира за 1/8финалите на Шампионската лига, след  като победи Рен с 2:1 на френска земя в мач от група Е на турнира. 

Сините показаха класа и макар и да не блестяха, постигнаха 6-а поредна победа във всички турнири, като продължиха със силното си представяне от последните седмици. 

Лондончани откриха в средата на първото полувреме, но пропуснаха още няколко добри ситуации и в края станаха твърде консервативни в играта си, като бяха наказани с изравнителен гол. 

Все пак до края имаше още няколко минутки и появилият се от пейката Оливие Жиру осигури триумфа, като по този начин тимът събра 10 точки и със сигурност ще завърши на едно от първите два места в групата. 

Двубоят започна с огромен пропуск на Тимо Вернер, който в 5-ата минута получи отлична топка от Хъдзън-Одой от фланга, но от 4-5 метра фронтално срещу вратата, успя да стреля над напречната греда. Изумително наистина! 

Челси обаче доминираше сериозно още от началото, но пък освен тази ситуация други опасни положения пред вратата на Рен липсваха. Стигна се обаче до 22-ата минута, когато лондончани не пропуснаха новия шанс. 

Мейсън Маунт спечели топката в своята половина и тръгна напред, след което даде фантастичен дълъг пас от около 40-50 метра към спринтиралия Хъдзън-Одой, който се измъкна зад защитата и отбеляза. 

Попадението успокои гостите, които продължиха да имат  предимство и в 31-ата минута Маунт пропусна още едно чисто положение, когато намерен от Чилуел, не успя да преодолее вратаря Гомис, направил страхотно спасяване. 

Тези две пропуснати ситуации за Челси обаче, можеха да струват скъпо, тъй като в 33-ата минута Рен едва не изравни. Буриго проби в наказателното поле, но бе блокиран от Зума, след което Леа Силики не запази спокойствие и стреля над вратата от десетина метра. 

Домакините все пак малко се подобриха и Жираси стреля точно, но Менди спаси спокойно. Малко преди паузата Чилуел сбърка сериозно, като върна лошо топката и изведе Жираси сам срещу вратаря, но нападателят се забави и Тиаго Силва ликвидира опасността. 

Втората част започна с точен удар с глава и попадение на Тимо Вернер, който обаче бе в засада. Френският тим пък опитваше да бъде по-агресивен, но без да създава ситуации. В 62-ата минута Ейбрахам падна в наказателното поле след съприкосновение с Нямси, но реферът отсъди нарушение на нападателя вместо дузпа. 

Влизането на Оливие Жиру подобри още повече контрола върху мача на Челси, но в 73-ата минута Менди трябваше да спасява гостите, като успя авторитетно да се справи с шут в близкия ъгъл на Жираси. Последва мощен удар на Нямси с глава след корнер, но стражът на Челси пак разочарова бившите си съотборници. 

Все пак Рен не загуби надежда и продължи да се бори, като в 85-ата минута изравни. След корнер на Буриго Жираси се извиси и с мощен удар с глава проница Менди за 1:1. 

Хората на Франк Лампард потърсиха нов гол, като Бен Чилуел пропусна добра ситуация малко след изравнителния гол, когато не успя да реализира с глава. В 91-ата минута обаче, класата на Челси си каза думата. 

Зиеш изведе Вернер на чиста позиция, ударът на германеца бе спасен от Гомис, но при добавката Жиру бе на точното място и реализира с глава, за да донесе ключовия триумф на отбора си. 

Рен – Челси    1:2

0:1 Хъдзън-Одой 22
1:1 Жираси 85
1:2 Жиру 91

Рен: Гомис, Траоре, Да Силва, Нямси, Труфер (89 Мауаса), Камавинга (77 Грение), Н’Зонзи, Буриго, Доку, Жираси, Леа Силики
Челси: Менди, Аспиликуета, Зума, Силва, Чилуел, Ковачич (77 Хаверц), Жоржиньо, Маунт (68 Канте), Хъдзън-Одой (77 Зиеш), Ейбрахам (68 Жиру), Вернер (92 Джеймс)