Челси е на път да предложи нов договор на Тиаго Силва, след като на „Стамфорд Бридж” са силно впечатлени от представянето на бразилеца. 

36-годишният защитник подписа като свободен агент за една година със Сините, но играе много силно и според слуховете лондончани вече водят разговори за оставането му на „Стамфорд Бридж” до лятото на 2022-а. 

В настоящия контракт на бранителя има опция за още една кампания и след 6 сухи мрежи в 9 мача за отбора, Лампард иска Силва да остане, тъй като е много доволен от цялостното му влияние в съблекалнята. 

Самият бразилец очевидно също се чувства много комфортно в Челси, като оформи солиден тандем с Курт Зума в центъра на защитата и всичко това допринася сериозно за силното представяне на тима напоследък. 

Челси е в серия от 10 поредни мача без загуба във всички турнири, в които допусна едва 5 гола, от които 3 срещу Саутхемптън. Сините спечелиха последните 6, като се класираха за 1/8финалите в Шампионската лига и са трети във Висшата лига на 2 точки от лидерите Тотнъм и Ливърпул.