Бившият полузащитник на Челси Сеск Фабрегас остана възхитен от играта на Мейсън Маунт срещу Рен снощи и по-конкретно от страхотния пас, който младокът даде към Хъдзън-Одой за първия гол. 

Халфът спечели топката в своята половина, след което се обърна напред и изведе с великолепно 40-50-метрово подаване съотборника си, който реализира. 

Фабрегас определи цялото представяне на Маунт в мача като „фантастично“ в публикация в Туитър, а Мейсън му върна жеста като написа: „Благодаря магьоснико, гледам твоите асистенции“. 

21-годишният халф е бил титуляр в повечето мачове на Сините през този сезон и има на сметката си 1 гола и 4 голови паса. Така той продължава да се утвърждава в отбора след силния си минал сезон, въпреки присъствието на Хаким Зиеш, Кай Хаверц и Тимо Вернер. 

Мениджърът Франк Лампард също похвали своя футболиста. „Имам добри отношения с Мейсън. Може би не сме толкова близки, колкото някои си мислят, но той знае, че винаги може да разчита на мен ако има нужда. Видях го какво прави още в Дарби и той е отличен при играта си без топка. Асистенцията му в мача беше от топ-класа и той също знае колко добър е“ заяви наставникът.