Челси се наложи с 4:0 над Севиля в пряк сблъсък за първото място в група „Е“. Оливие Жиру се превърна в герой за своя тим, отбелязвайки и четирите попадения за успеха. Французинът се разписа веднъж през първата част на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. През второто полувреме Жиру отбеляза още 3 гола, с което не остави съмнения в превъзходството на Челси.

В този случай, независимо от развоя в последния кръг, „лондончани“ остават недостижими на върха с 13 точки. В първия двубой помежду си двата тима завършиха при нулево равенство, което дава предимство на Челси в класирането.

След това записаха по 3 последователни успеха, които им гарантираха участие в следващата фаза на Шампионска лига.

В по-ранния мач от група „Е“ Краснодар победи Рен и си осигури участие в евротурнирите и напролет. Руският тим ще завърши на трето място, което дава шанс за продължаване в Лига Европа.

В последния кръг, който се оказва без особено голямо значение в групата, Челси приема Краснодар, докато Севиля ще гостува на Рен във Франция.

Двубоят започна на бързи обороти и още преди да е изминала минута гостите застрашиха вратата на „андалусийци“, но стражът реагира добре при удар на Кай Хавертц от малък ъгъл.

Малко по-късно многоходова атака на „сините“ завърши с удар на Пулишич, който мина на сантиметри от страничната греда.

Челси продължи да оказва натиск и откри резултата в 8-та минута. Жиру бе намерен в наказателното поле, добре се освободи от противников защитник и технично прати топката в мрежата за 0:1.

В 19-тата минута се получи разбъркване пред вратата на Едуар Менди, при което футболистите на Лопетеги изявиха претенции за дузпа. Реферът Артур Диаш разгледа ситуацията на ВАР, но не намери причина да отсъди удар от бялата точка.

До края на полувремето „андалусийци“ погледнаха по-сериозно към противниковата врата, но така и не успяха да стигнат до попадение.

След почивката домакините започнаха по-агресивно и в 49-тата минута Гудел отправи силен удар от воле, който обаче мина над напречната греда.

Само 5 по-късно Челси нанесе втори удар по амбициите на Севиля, а отново в прегръдките на съотборниците си попадна Оливие Жиру. Французинът получи подаване от Ковачич, напредна в наказателното поле и майсторски копна топката над стража на домакините, с което покачи на 0:2.

Жиру не беше казал последната си дума и четвърт час преди края на срещата оформи своя хеттрик. Нападателят засече центриране отдясно и с прецизен удар с глава направи резултата класически.

Кошмарът за Севиля стана пълен в 83-тата минута, когато беше отсъдена дузпа в полза на гостите. Зад топката застана героят на вечерта – Жиру, който обърна ъгъла на вратаря и оформи крайното 0:4

Севиля – Челси 0:4

Голмайстори:

0:1 Оливие Жиру – 8‘

0:2 Оливие Жиру – 54‘

0:3 Оливие Жиру – 74‘

0:4 Оливие Жиру – 83‘

Севиля: Пастор – Навас (60‘ - Кунде), Гомес, Карлос, Рекик – Ракитич (75‘ – Торес), Гудел, Родригес (60‘ - Жордан) – Васкес (67‘ - Мунир), Ен-Несири, Идриси (60‘ - Окампос)

Челси: Менди – Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Емерсон – Ковачич (67‘ - Зиеш), Жоржиньо (84‘ – Гилмор) – Хъдсън-Одой, Хавертц (67‘ – Канте), Пулишич (67‘ – Маунт) – Жиру (84‘ – Вернер)