Френският нападател на "Челси" Оливие Жиру влезе в историята на клуба. Той вкара четири попадения за успеха с 4:0 над "Севиля" в двубой от група на Шампионската лига снощи. Французинът се разписа три пъти от игра (по веднъж с левия и десния крак, както и с глава) и веднъж от дузпа.

Така той стана първият футболист в историята на "Челси", отбелязал четири гола в Шампионската лига. А освен това Жиру е най-възрастният играч с три или повече гола в турнира на богатите - 34 години и 63 дни.

През настоящия сезон Жиру все още няма гол във Висшата лига, но в ШЛ попаденията му вече са 5 от три срещи, пише "Монитор".

Преди по-малко от месец нападателят записа голове под номер 41 и 42 и мач №100 за Франция. Така таранът вече е втори във вечната листа на стрелците на „петлите“, изпреварвайки митична фигура като Мишел Платини. Но Жиру не мисли да се спира дотук защото до първото място, което понастоящем се държи от Тиери Анри го делят само 9 попадения. 

"Челси" пък си осигури първото място в класирането на Група "F" на Шампионската лига. Лондончани имат 13 точки и са недостижими на върха в групата. "Севиля" също е с гарантирано място в следващия етап от надпреварата, но ще влезе него от позицията на втори с 10 точки. Трети е "Краснодар" с 4 точки, а на дъното остана "Рен "с 1 точка.