Оливие Жиру отново потвърди желанието си да остане в Челси, но и обяви, че ще вземе решение за бъдещето си през януари. 

Нападателят не е доволен от липсата на игрово време и негодува, тъй като обикновено когато влезе на терена, влиянието му веднага се усеща. 

Срещу Севиля в Шампионската лига той наниза 4 гола, преди това вкара и на Рен, но в първенството Франк Лампард предпочита да залага на Тимо Вернер и Тами Ейбрахам. Жиру обаче иска да е в националния отбор, а без да играе редовно шансовете му за това намаляват. 

„Говорих с Дидие Дешан и той ми каза, че ако нещата не се променят, ще трябва да взема решение през януари. Сигурен съм, че мога да получа още игрово време и да остана в Челси, защото искам да съм тук и да печеля трофеи с отбора. Във футбола всичко се променя бързо, но в момента съм щастлив и горд, че съм част от този клуб“ заяви Жиру пред официалния сайт на Сините. 

През лятото той наниза 6 гола в първенството и помогна на лондончани да завършат в Топ 4. През този сезон има 11 гола в 18 участия за клуба и националния си тим и Лампард твърди, че иска да го има на разположение, но на този етап явно не смята да променя стратегията си, след като и резултатите са доста добри.