С гол на Педро Нето в продължението Уулвърхемптън постигна драматична победа с 2:1 над Челси в един от най-интересните мачове от 13-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион "Молиню".

Оливие Жиру изведе гостите напред в 49-ата минута, а в 66-ата Даниел Поденс вкара за "вълците" за 1:1. Той се разписа след несъществуващ корнер, с което лондончани бяха ощетени.

Така за първи път под ръководството на Франк Лампард Челси допуска две поредни загуби в първенството и остава с 22 точки и с мач повече от конкурентите си.

Уулвс събра 20 т. и поглежда смело към челните позиции В следващия кръг на "Стамфорд Бридж" гостува Уест Хям, а за Уулвърхемптън предстои визита на Бърнли. 


Мениджърът на Уулвс Нуно Еспирито Санто направи две промени от драматичната загуба от Астън Вила, дошла с гол от дузпа в 94-ата минута. Рубен Невеш зае мястото на наказания Жоао Моутиньо, а Вили Боли беше предпочетен пред Адама Траоре.

Франк Лампард заложи на 10 от 11-те титуляри при поражението с 0:1 от Евертън на "Гудисън Парк" в събота. Кристиан Пулишич започна вместо Матео Ковачич. Това означаваше изключително офанзивен състав за лондончани, защото от 1-ата минута играха още Кай Хаверц, Мейсън Маунт, Тимо Вернер и Оливие Жиру. 

През първото полувреме Челси контролираше мача и създаде по-опасните положения с едно от големите си оръжия през този сезон – центриранията, но така и не намери верния път към вратата на Руи Патрисио. 

Първият шанс се откри пред Оливие Жиру в 20-ата минута. Тогава френският национал се извиси над всички след центриране от корнер, но топката мина над напречната греда.

"Вълците" отговориха 120 секунди по-късно. Педро Нето се отскубна и отправи страховит удар към долния ляв ъгъл. Едуард Менди обаче се намеси фантастично и изби.

До 27-ата минута статистиката показва 2 точни изстрела за домакините и нула за гостите, въпреки че играта се водеше основно в половината на Уулвърхемптън, който се опитваше да "убива" темпото на игра.

След малко повече от половин час игра шут на Тимо Вернер беше блокиран и топката срещна ръката на Конър Коуди. Главният съдия Стюърт Атуел веднага получи сигнал от ВАР и прегледа ситуацията. Той прецени, че няма дузпа заради малката дистанция при изстрела.

В самия край на полувремето Курт Зума засече мощно с глава и разтресе напречната греда пред погледа на безпомощния Патрисио. В 49-ата минута дойде и моментът на технологиите във футбола. Вернер центрира в наказателното поле, Жиру изпревари статичния Вили Боли и засече от воле.

Патрисио изпусна топката и тя премина голлинията с целия си обем и технология подсказа на рефера, че трябва да посочи центъра за редовно попадение. ВАР също се намеси да провери за засада при головата атака. Такава не беше открита и Челси поведе с 1:0! Малко по-късно гол на Фабио Силва беше отменен за засада.

Нуно Еспирито Санто реагира бързо на негативния развой и пусна в игра Адама Траоре. И в 66-ата минута "вълците" изравниха. След подаване от корнер, Даниел Поденс овладя на гърди, финтира Рийс Джеймс и Тиаго Силва и с фамозен шут матира Едуард Менди за 1:1! Повторенията показаха, че е имало аут, а не ъглов удар, но правилата гласят, че ВАР не се намесва в тези ситуации и Челси определено има за какво да недоволства.

После домакините можеха да стигнат до пълен обрат, но излезлият сам срещу вратаря по диагонала Нелсон Семедо реши да подава, вместо да стреля и сбърка. По-късно ВАР отмени дузпа за Уулвс, но дълбоко в добавеното време домакините спечелиха след страхотен рейд и гол на Педро Нето.  

Уулвърхемптън – Челси 2:1

Голмайстори: 0:1 Жиру (49), 1:1 Поденсе (66), 2:1 Нето (90)

Уулвърхемптън: Патрисио, Саис, Коуди, Боли, Марсал, Семедо, Невеш, Дендонкер (46-Отасоуи), Поденс (90-Витиня), Силва (61-Траоре), Нето
Мениджър: Нуно Еспирито Санто

Челси: Менди, Чилуел, Тиаго Силва, Зума, Джеймс, Канте, Маунт, Хавертц (71-Ковачич), Пулишич, Вернер, Жиру (71-Ейбрахам)
Мениджър: Франк Лампард

Ст.: "Молиню"
Съдия: Стюърт Атуел
Жълти картони: Поденс (Уулвс), Маунт, Канте (Челси)