След 2 поредни загуби Челси се върна на победния път, след като срази Уест Хям с 3:0 в лондонско дерби на „Стамфорд Бридж“. 

Сините не показаха впечатляваща игра, но и съперникът им не бе достатъчно опасен и след като поведоха рано, стигнаха до триумфа с два късни гола на Тами Ейбрахам. 

Така хората на Франк Лампард вече имат 25 точки, колкото и Тотнъм и се изкачиха на 5-ото място. Чуковете остават в средата на таблицата с 21. 

В състава на Челси липсваше Рийс Джеймс, за когото има слухове, че може да е сериозно контузен. Кай Хаверц и Оливие Жиру останаха на пейката. За Чуковете Марк Нобъл старлита за първи път в Лигата от 1-ия кръг през септември. 

Началото бе интересно и Деклан Райс дори вкара със страхотен удар, но се оказа в минимална засада. Лошата новина за Челси пък бе свързана с Бен Чилуел, който обърна глезена си бе заменен от Емерсон още в 9-ата минута. Малко след това домакините вкараха. 

Мейсън Маунт изпълни отлично корнер, а Тиаго Силва изпревари Джаред Боуен и засече с глава, за да вкара страхотен гол и даде преднина на своя тим. Домакините продължиха да играят по-добре и вкараха отново чрез Ейбрахам, но голът правилно бе отменен, тъй като топката бе напуснала очертанията на терена преди да бъде пратена във вратата. 

Чуковете получиха шанс от нищото, когато Канте се подхлъзна след една силно изритана топка напред, но Алер не бе достатъчно бърз, за да се измъкне и Аспиликуета направи важната намеса. 

Гостите заиграха по-добре и в 26-ата минута Кресуел не намери вратата след грешка в защитата на Челси. Зума спря опит на Алер, а Сучек прати топката над гредата. След това и гол на Боуен не бе зачетен заради нарушение срещу Силва. 

Сините обаче успяха да оцелеят и в края на полувремето бяха близо до нов гол, но Тимо Вернер направи поредния си сериозен пропуск, когато Фабиански спаси удара му с крак. 

Второто полувреме започна с неточен удар с глава на Алер. След това Челси изравни играта, но гостите останаха по-опасни и само важни намеси на Зума и Силва предотвратиха неприятности за Менди. Аспиликуета също блокира опасен удар на Форналс. 

На Чуковете обаче липсваше прецизност и качество в последната третина от терена, а домакините се възползваха и решиха всичко в последните минути, като героят бе Тами Ейбрахам. В 78-ата той се оказа на точното място, след като Вернер не успя да стреля добре и се получи подаване, а малко след това реализира отблизо, след като Пулишич пропусна да отбележи от чиста позиция. 

До края имаше време имаше време Вернер да удари гредата, но и пак да не стигне до гол, но така или иначе победата на Челси отдавна бе гарантирана. 

Челси – Уест Хям    3:0

1:0 Силва 10
2:0 Ейбрахам 78
3:0 Ейбрахам 80

Челси: Менди, Аспиликуета, Зума, Силва, Чилуел (9 Емерсон), Канте, Жоржиньо (66 Ковачич), Маунт, Пулишич (84 Хаверц), Вернер, Ейбрахам
Уест Хям: Фабиански, Цоуфал, Балбуена, Огбона, Кресуел, Нобъл, Райс, Сучек, Боеун (90 Фредерикс), Форналс (67 Бенрама), Алер