Франк Лампард очаквано бе ядосан на играчите си и ги нарече „мързеливи”, след като Челси неочаквано загуби от Арсенал с 1:3. 

Сините бяха фаворити в мача, но младите Артилеристите направиха много силно представяне и постигнаха великолепна победа, за да прекъснат серията си от 7 поредни мача без победа. 

„Разбира се, че съм ядосан, защото искам да печелим мачове. Имахме възможност да излезем втори срещайки опонент, който преминава през труден период. В такива случаи или правиш нещата още по-трудни за тях или им даваш възможност да си отдъхнат. През първото полувреме ние направихме второто, като бяхме мързеливи и им осигурихме първо дузпа, а след това и свободен удар, от който направиха 2:0” заяви Лампард. 

„Просто не бяхме достатъчно добри. През второто полувреме се борихме, но просто се поставихме в твърде лоша позиция. Играчите, които влязоха ни донесоха скорост и енергия, но разликата бе твърде голяма. Аз поемам своята отговорност, но и футболистите трябва да носят тяхната. Арсенал е опасен отбор, а когато играеш с 60-70% от възможностите си, няма как да печелиш във Висшата лига” добави той. 

„Силно съм разочарован от подхода ни през първото полувреме и тук не става въпрос за тактика, а за това искаш ли да тичаш и да подкрепяш съотборниците си. Ние явно взехме грешното решение” изтъкна още Лампард.