Мениджърът на Челси Франк Лампард засипа с похвали Мейсън Маунт, който донесе победата над Фулъм с 1:0 и изигра отличен мач. 

Сините се нуждаеха от задължителен успех след серията лоши резултати и го постигнаха, макар и триумфът да не дойде никак лесно. Младият халф бе неговата основа и бе избран за най-добър в сблъсъка. 

„Мейсън бе впечатляващ в двубоя и заслужава сериозни похвали за играта си. Той действа малко по-назад от обикновено, но остана заплаха за вратата на съперника. Показа отлични качества и отношение, така че заслужава признание“ заяви Лампард след мача, а след това на пресконференцията продължи с добрите думи. 

„Мисля, че цялостното му представяне бе фантастично. Той бе ключова фигура за нас миналия сезон, а и през този също. Наскоро стана на 22, като на тази възраст аз дойдох в Челси, но без да бъда нещо особено, а Мейсън вече има страшно много срещи за клуба“ добави мениджърът. 

„В презни позиции разполагаме с Пулишич, който е на подобна възраст, също и Кай Хаверц, Калъм Хъдзън-Одой, който е дори по-млад, както и Тами (Ейбрахам), Тимо (Вернер) и това са все млади играчи. Периодът е труден за нас и се вижда, че в нападение ни липсва малко увереност. Затова и победата бе наистина ключова. Не смятам, че сме решили проблемите си, но просто трябва печелим точки, защото сме Челси“ каза още Лампард.