Тами Ейбрахам класира Челси за 5-ия кръг в турнира за ФА Къп, след като се отчете с хеттрик при успеха над Лутън с 3:1 у дома. 

Сините, чийто мениджър Франк Лампард е под сериозно напражение, можеха да спечелят и по-убедително, тъй като доминираха сериозно, но направиха и доста пропуски. 

Вратарят Кепа обаче отново не бе убедителен, а в края и Тимо Вернер пропусна дузпа, но все пак успехът бе достатъчно солиден, като голямата фигура бе Ейбрахам. 

Лондончани започнаха активно и в 10-ата минута първо удар на Маунт бе отклонен в корнер, след което Зума стреля неточно. 

Секунди по-късно Зиеш изпълни бързо тъч и изведе Тимо Вернер отдясно, който след това намери Тами Ейбрахам в наказателното поле и нападателят отбеляза с прецизен изстрел. 

Няколко минути след това той вкара отново, като този път се възползва от хубава комбинация между Зиеш и Рийс Джеймс, след което вкара с глава. Така той стана първият англичанин от Даниел Стъридж и Франк Лампард през 2011-а срещу Ипсуич, който отбелязва два гола в мач от ФА Къп за Челси. 

Кристиан Пулишич пропусна сам срещу вратаря и не успя да вкара трети гол за Челси, което се оказа важно, защото в 30-ата минута Брий намери непокрития Кларк, който с удар от въздуха от няколко метра преодоля Кепа, който пак не се намеси убедително. 

Пулишич и Ейбрахам пропуснаха да успокоят домакините след това, а и гостите създадоха една ситуация, но Корник не затрудни Кепа с удара си, така че паузата дойде при 2:1. 

След това дойде и странният момент, след като почивката бе удължена с над 5 минути, тъй като играчите на Лутън се забавиха заради отдалечената позиция на съблекалнята и липсата на часовник в нея. 

След това Пулишич пропусна нова чиста ситуация, не успявайки да преодолее Слуга, който спаси с крак, а последва и неточен удар на Маунт. Сините доминираха, а Хаким Зиеш бе в основата на всяка атака. 

В 60-ата минута обаче Лутън контраатакува опасно, като Потс се измъкна отляво и намери Корник пред вратата. Нападателят се освободи и стреля, но този път Кепа скъси дистанция и блокира изстрела отблизо. Това бе наистина страхотна намеса. 

В 74-ата минута обаче, интригата приключи. Влезлият малко преди това Калъм Хъдзън-Одой размени пасове с Маунт, след което достави отлична топката пред вратата, където Ейбрахам оформи хеттрика си, с удар почти от голлинията. 

В 85-ата минута Вернер бе спънат в наказателното поле и това означаваше дузпа. Германецът изпълни, но го направи неубедително, като Слуга спаси и така мъките на нападателя пред гола продължиха, като има 1 гол в последните си 17 мача за клуба и страната си. 

Челси – Лутън    3:1

1:0 Ейбрахам 11
2:0 Ейбрахам 17
2:1 Кларк 30
3:1 Ейбрахам 74

Челси: Кепа, Джеймс, Кристенсен, Зума, Емерсон, Маунт (84 Ковачич), Гилмор, Зиеш (77 Хаверц), Вернер, Пулишич (71 Хъдзън-Одой), Ейбрахам (77 Жиру)
Лутън: Слуга, Брий (61 Бери), Локиър, Рий (46 Потс), Брадли, Нейсмит (75 Монкър), Тъниклиф (61 Колинс), Дюсбъри-Хол, Кларк, Корник (61 ЛуаЛуа), Ръдък