Десетият уволнен мениджър в „Челси“ в ерата на Роман Абрамович е факт. Франк Лампард бе освободен от поста само ден след успеха с 3:1 над „Лутън“ в двубоя от ФА Къп. Младият наставник се задържа на „Стамфорд Бридж“ година и половина, но слабият старт на новия сезон се оказа решаващ за бъдещето му.

Легендата на клуба направи чудеса през изминалата кампания, когато без право да осъществява трансфери, тимът влезе в топ 4 и игра финал за ФА Къп, загубен от "Арсенал“. През лятото „сините“ пръснаха близо 200 млн. паунда за нови, но понастоящем са 9-и във Висшата лига, записвайки 5 загуби в най-скорошните 8 мача за първенство.

“Това бе трудно решение, но не такова, което бе взето лекомислено от собственика и борда. Благодарани сме на Франк, за всичко, което постигна като наставник. Последните резултати и представянето на тима не отговарят на очакванията на клуба, както и позицията в средата на таблицата без ясна идея за трайно подобрение. Никога не е подходящо време за раздяла с клубна легенда като Франк, но след продължително обмисляне, бе решено, че е необходима промяна, за да се даде време на клуба да подобри резултатите и представянето си до края на сезона,” гласи официалното съобщение на официалната страница на „Челси“.

Лампард си тръгва като мениджърът, дал най-голям шанс за изява на играчи до 21 години от всички мениджъри в елита за периода, в който той бе начело на лондончани – общо 12 545 минути. Втори по този показател е „Арсенал“ с 9231, пише "Труд". Най-много срещи под негово ръководство записа Мейсън Маунт, а в този период за „сините“ изпъкнаха талантите на Рийс Джеймс, Тейми Ейбрaхам и Хъдсън-Одой.

Сега за мястото му усилено се спряга името на Томас Тухел, уволнен по-рано този сезон от ПСЖ. Германецът е сочен за фаворит и според букмейкърите, а другите кандидати са Масимилиано Алегри, Андрий Шевченко, Юлиан Нагелсман.