Томас Тухел остана доволен от Челси, въпреки равенството 0:0 срещу Уулвърхемптън в официалния му дебют начело на Сините. 

Германецът пое отбора 24 часа преди мача и направи само една тренировка с футболистите, които доминираха, но така и не успяха да преодолеят Вълците. 

„Да, разочарован съм, че не победихме, тъй като заслужавахме заради усилията на момчетата. След мача обаче аз им казах, че няма защо да са недоволни или да се съмняват, тъй като играхме много добре. Много ми хареса ми енергията и организацията, тъй като не допуснахме опасни контри. Бяхме подредени и играхме смело, както в нападение, така и в защита“ заяви Тухел. 

„Хората от пейката също се включиха много добре, а и тези, които не влязоха демонстрираха правилно отношение. В нито един момент не загубихме интензитета в играта си, което ме прави много щастлив. Мисля, че това е добра начална точка и очаквам с нетърпение да видя къде ще стигнем“ добави той, без да си прави илюзии. 

„Трябва да сме реалисти и титлата във Висшата лига е много далеч от нас. Когато идваш в такъв клуб винаги се очаква да се бориш за всички отличия и това е ясно. В момента обаче има голяма разлика между нас и лидерите, а и Топ 4 е далеч. Трябва да работим усърдно ежедневно върху детайлите и съм сигурен, че ще прогресираме. Имаме капацитет да се конкурираме с всеки“ каза още Тухел. 

„Не мисля, че трябва да се правят много промени. Хареса ми миксът между опит и младост. Лигата е много изискваща, но момчетата приеха с оптимизъм новите идеи  и тактически елементи. Доволен съм от атмосферата и целта е да направим отбор, срещу който никой не иска да играе“.