Челси не допусна изненада и след 2:0 срещу Нюкасъл се изкачи в Топ 4 на класирането във Висшата лига. 

Сините доминираха сериозно до почивката, когато вкараха и двата си гола, а след нея макар и Свраките да се подобриха, не успяха да стигнат до попадение. 

Лондончани продължиха с възхода си при Томас Тухел, като вече имат 42 точки, като записаха 4-а поредна победа в първенството. Нюкасъл остава с 25 на 17-о място. 

Голямата новина в състава на Челси бе завръщането на вратата на Кепа Арисабалага, който бе титуляр в първенството за първи от началото на сезона. Тами Ейбрахам също стартира след гола си срещу Барнзли. За Свраките Дуайт Гейл водеше нападението. 

Домакините започнаха ударно и първо Дарлоу спаси изстрел в близкия ъгъл на Маркос Алонсо, а в 7-ата минута Гейл изби от голлинията, след като Аспиликуета стреля с глава и бе готов да ликува. Последва неточен удар на Ейбрахам от 7-8 метра и всичко това за първите 8 минути. 

В 15-ата минута Ковачич изведе Ейбрахам, който миг преди да стреля бе спрян от Ласелс. Реферът не отсъди дузпа, но ВАР прегледа ситуацията и в крайна сметка потвърди преценката на съдията. При положението обаче, нападателят получи контузия и трябваше да напусне, заменен от Оливие Жиру. 

В средата на полувремето Нюкасъл организира контраатака, но Кристенсен блокира опита на Сен-Максимен. Сините обаче продължиха да доминират и да натискат и в крайна сметка поведоха. 

В 31-ата минута Вернер се справи с Крафт и подаде ниско в наказателното поле, вратарят Дарлоу докосна топката, но Жиру бе на точното място и вкара при добавката. 

Малко след това Ковачич изведе Вернер, който обаче отново стреля над вратата. В 39-ата минута обаче, германецът все пак се разписа. След корнер се получи карамбол и Вернер вкара. Последва преразглеждане за игра с ръка на Жиру, но попадението остана, като паузата дойде при добър аванс за Челси. 

Второто полувреме започна с опасен пряк свободен удар на Джонджо Шелви, но Кепа спаси. След това Джо Уилок не бе точен, но това бяха добри минути за Свраките. Те обаче така и не успяха да стигнат до попадение, а домакините си върнаха увереността, като Ковачич стреля над вратата от добра позиция в 58-ата минута. 

В 72-ата минута Вернер падна в пеналта след сблъсък с Ласелс и поиска дузпа, но реферът подмина положението, а и ВАР не се намеси, въпреки че защитникът сякаш леко удари нападателя. 

В 75-ата минута Уилок накара Кепа отново да се намесва, а резервата Рийс Джеймс предизвика спасяване и от Дарлоу. Мигел Алмирон стреля неточно от въздуха от добра позиция и пропусна да върне интригата, като до края резултатът не бе променен. 

Челси – Нюкасъл    2:0

1:0 Жиру 31
2:0 Вернер 39

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Хъдзън-Одой (77 Джеймс), Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Вернер, Маунт (70 Канте), Ейбрахам (20 Жиру)
Нюкасъл: Дарлоу, Крафт, Ласелс, Кларк, Люис, Хейдън, Шелви, Сен-Максимен (75 Фрейзър), Уилок (80 Каръл), Алмирон, Гейл (64 Жоелинтон)