Атлетико Мадрид загуби с 0:1 символичното си домакинство на Челси, в първа осминафинална среща от Шампионската лига, играна на "Арена Национал" в Букурещ.

Единственото попадение в мача заби Оливие Жиру след страховита задна ножица в 71-ата минута.

Така лондончани си взеха комфортна преднина преди срещата-реванш и докосват следващата фаза на надпреварата.

Това бе пореден силен мач за Челси с мениджър Томас Тухел, който определено възроди "сините".

Атлетико Мадрид пък изпадна в доста киризна ситуация в последно време, като преди дни момчетата на Чоло Симеоне паднаха у дома от Леванте, а сега се издъниха и в Шампионската лига.


Атлетико започна мощно мача и можеше да вкара още в началото, но от чиста позиция профука отличен шанс. Мадридчани притискаха здраво лондончани, но така и не успяваха да стигнат до сериозно положение.

Постепенно футболистите на Челси живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 15-ата минута Атлетико бе близо до попадението. Тогава Суарес пусна хитро топката към Льомар, но той не успя да я чукне в мрежата на англичаните.

Отговорът на Челси бе удар на Маркос Алонсо, но Ян Облак без проблеми спаси. След половин час игра Атлетико стигна до нов шанс. Льомар развинти защитата на лондончани, но сбърка подаването си към Суарес.

В ответната атака пък с пропуск се отчете Тимо Вернер. Малко преди почивката и Суарес не успя да вкара от чиста ситуация.

Челси започна по-добре второто полувреме. Момчетата на Томас Тухел много правилно задържаха топката и спокойно разиграваха, докато мадридчани бяха изнервени и трудно връзваха три точни паса.

В тези минути англичаните създадоха отлични възможности, но Вернер и Жиру пропуснаха. Отговорът на Атлетико бе тупалка на Феликс, но в аут. В 71-ата минута Оливие Жиру вкара феноменален гол.

Французинът направи красива задна ножица и прати топката в мрежата на Атлетико. Първоначално попадението беше отменено за засада, но след разглеждане от ВАР правилно бе признато.

След този гол Челси много хитро и тактически затвори срещата. В края на срещата Атлетико Мадрид се хвърли в атака, но така и не успя да изравни, а дори Вернер изпусна уникално положение.

Така Челси заслужено си взе мача и докосва следващата фаза на Шампионската лига.