Мениджърът на Челси Томас Тухел отговори на претенциите на Манчестър Юнайтед за неотсъдена дузпа в дербито между двата отбора, завършило 0:0 на "Стамфорд Бридж".

"Червените дяволи" искаха наказателен удар за игра с ръка на Калъм Хъдсън-Одой, но при ситуацията и Мейсън Грийнууд игра с ръка и след преглеждане на ВАР, съдията Стюарт Атуел реши, че няма дузпа.

"Играчът в червено играе с ръка, а те проверяват за дузпа? Видях повторението и не разбирам какво имаше да проверява съдията, но съм доволен, че нямаше дузпа. Това би било още по-зле", заяви Тухел.

Иначе той остана много доволен от представянето на Челси. "Получи се мач на високо ниво между два много силни отбора. Имахме проблеми през първото полувреме, но като цяло беше равностоен двубой. През втората част бяхме наистина силни. Бяхме по-близо до победата, но на терена имаше много качество. Защитавахме се отлично и съм много щастлив от този факт. През първото полувреме не атакувахме пространствата достатъчно добре. Не беше лесно да намерим решение и загубихме малко увереност с някои лесно загубени топки".

"На почивката си казахме, че не трябва да се притесняваме. Променихме схемата на 5-3-2, за да печелим топката по-високо и да си върнем самочувствието. Момчетата направиха това много добре. Приемаме резултата. Много съм доволен. Срещу отбор като Манчестър Юнайтед не получаваш много шансове", добави Тухел.