Изпадналият в "дупка" нападател на Челси Тимо Вернер определено не изживява най-добрия период в кариерата си и това се доказа снощи.

Той получи златна възможност да вкара на Северна Македония при резултат 1:1 в 80-ата минута. Илкай Гюндоган го намери с перфектен пас и Тимо остана сам срещу вратаря, но не уцели добре топката и стана за смях пред целия свят.

Пропускът на Вернер излезе скъпо на Маншафта, защото пет минути по-късно западната ни съседка изкова историческа победа с 2:1. А загубата бе едва трета за Германия в световни квалификации. Предишните две поражения са 0:1 срещу Португалия през 1985 година и 1:5 срещу Англия през 2001 година.

Резилът в Дуисбург сложи край на серията от 18 поредни победи на Бундестима в световни квалификации. Германците бяха непобедени в 35 последователни мача след боя от Англия, като в този период записаха 30 победи и 5 равенства.

"Душата ти е пълна, когато си пред Германия", написа македонският вестник "Вечер". Изданието дори се подигра с Вернер и му извади... македонски паспорт. "С пропуска си при 1:1 той заслужава да е наш сънародник", написа вестникът.

Да си припомним комичното изпълнение на Вернер от снощи: