Уест Бромич Албиън шокира Челси в зрелищен мач, игран на "Стамфорд Бридж". "Дроздовете" нанесоха първа загуба на Томас Тухел начело на лондончани с 5:2.

Матеуш Перейра (45+2‘, 45+4‘), Калъм Робинсън (63‘, 90+1‘) и Мбайе Диан (68‘) се разписаха за успеха, докато за "сините" точни бяха Кристиан Пулишич (27‘) и Мейсън Маунт (71‘).

Двубоят започна по-добре за домакините, които откриха резултата, но след половин час игра Тиаго Силва остави своя отбор с човек по-малко.

Футболистите на Сам Алърдайс се възползваха по най-добрия начин от численото си преимущество и отбелязаха 4 попадения във вратата на Менди.

Преди днешния сблъсък лондончани не бяха допускали гол в последните си 7 мача, което пък ги утвърди в Топ 4.

УБА записа първи успех от 3 срещи насам и за първи път през сезона се разписа четири пъти в рамките на 90 минути. Въпреки това "дроздовете" остават на предпоследната позиция в класирането с едва 21 точки.

Челси продължава битката си за Топ 4 във Висшата лига, като лондончани са с актив от 51 пункта, но и с мач повече от 5-ия Уест Хям. Ако "чуковете" победят Уулвърхямптън, те ще изместят "сините" от четвъртото място


Домакините започнаха колебливо и допуснаха някои грешки в защита, които можеха да им създадат неприятности рано в двубоя. "Дроздовете" обаче не успяха да се възползват от шансовете си и постепенно Челси пое контрола на играта.

Лондончани създадоха първата си опасност пред противниковата врата в 12-ата минута, когато Маркос Алонсо бе намерен в наказателното поле. Испанецът стреля по земя по диагонала, но Сам Джонстън се намеси.

В средата на първата част Сам Алърдайс трябваше да направи принудителна смяна, след като О‘ Шей получи контузия в глезена, която не му позволи да продължи мача.

В 27-ата минута "сините" откриха резултата. Маркос Алонсо изпълни перфектно пряк свободен удар, а топката се отби в гредата. За щастие на домакините тя се върна в Пулишич и за американеца остана по-лесната задача да вкара на опразнената врата.

Секунди по-късно Тиаго Силва извърши грубо нарушение пред собственото си наказателно поле и получи втори жълт картон, с което остави своя тим в намален състав.

Неприятностите за Алърдайс продължиха. Влезлият като резерва Бранислав Иванович получи разтежение и също бе принудително заменен.

Към края на полувремето Рийс Джеймс на два пъти получи възможност да застраши вратата на УБА, но Джонстън развенча неговите опити.

Вместо това в добавеното време гостите тотално шокираха Челси. В рамките само на 3 минути Матеуш Перейра донесе пълния обрат за "дроздовете". Бразилецът възстанови паритета с отличен прехвърлящ удар, а малко след това технично по земя преодоля Менди за втори път.

Челси започна агресивно след почивката и в 54-ата минута Алонсо отправи удар от близко разстояние, който обаче беше отбит в гредата от Аджай.

След като измина час игра Диан излезе на добра стрелкова позиция, но изстрелът попадна в обсега на Менди и стражът успя да го отрази.

Само 120 секунди по-късно гостите организираха опасна атака отдясно, при която кълбото бе центрирано към Калъм Робинсън. Нападателят стреля от въздуха и остави на място сенегалския вратар на "сините" – 1:3.

"Дроздовете" не спряха да атакуват и в 68-ата минута Мбайе Диан също записа името си сред голмайсторите.

Мейсън Маунт бързо върна едно попадение в 71-ата, но това се оказа крайно недостатъчно, за да могат лондончани да се доберат поне до точка.

Калъм Робинсън направи кошмара за Челси още по-голям в самия край, когато с второто си попадение в срещата оформи и крайния резултат – 2:5.

Челси – Уест Бромич Албиън 2:5

Голмайстори:

1:0 – Пулишич 27‘

1:1 – Перейра 45+2‘

1:2 – Перейра 45+4‘

1:3 – Робинсън 63‘

1:4 – Диан 68‘

2:4 – Маунт 71‘

2:5 – Робинсън 90+1‘

Челси: Менди, Аспиликуета, Силва, Зума, Джеймс, Жоржиньо (Хавертц – 73‘), Ковачич, Алонсо, Зиеш (Кристенсен – 33‘), Пулишич (Маунт – 46‘), Вернер

Уест Бромич Албиън: Джонстън, Фърлонг, О‘Шей (Иванович – 24‘ – Робинсън – 37‘), Бартли, Аджай, Таунзънд, Филипс (Ливърмор – 89‘), Йокушлу, Мейтланд-Найлс, Перейра, Диан