Легендата на Ливърпул Греъм Сунес прогнозира, че поне един английски отбор ще се класира за финала в Шампионската лига. Три тима от Висшата лига се борят за трофея - Ливърпул, Манчестър Сити и Челси. На четвъртфиналите мърсисайдци се изправят срещу Реал Мадрид. Манчестър Сити ще премери сили с Борусия Дортмунд, а Челси - с Порто.

Ако продължат напред, Челси и Ливърпул ще сформират едната полуфинална двойка, а победителят от Сити - Дортмунд ще се изправи срещу ПСЖ или Байерн.

"Виждам и трите английски клуба на полуфиналите, което би означавало поне един финалист - каза Сунес пред The Times. - Ако Ерлинг Халанд има ден, Борусия Дортмунд може да елиминира всеки от Шампионската лига през този сезон. В противен случай Сити ще се класира за полуфиналите за тяхна сметка."

А ето какво каза легендата за Ливърпул: "Всички знаем, че Ливърпул разочарова през този сезон, но те могат да се вдигнат за мачове като тези срещу Реал Мадрид и дори с контузията на Върджил ван Дай те пак имат предимство. Реал е доста уморен. Те са трети в Ла Лига, а аз съм доста подозрителен колко добро е испанското първенство през тази кампания."

За Челси цитираният от webcafe.bg Сунес добави: "Видяхме разочароващ Атлетико Мадрид, през който Челси премина доста лесно. Тимът стъпи на крака, откакто Томас Тухел стана треньор и очаквам да продължат за сметка на Порто. Те се защитават добре и доминират във владението. Единственото ми съмнение е свързано с това, че все още им липсва нападател, който вкарва по 25 гола на сезон, поради което ще бъдат сред клубовете, които сериозно се интересуват от Халанд. Тимо Вернер получава много шансове, но не вкарва."