От кошмарно 2:5 насред „Стамфорд Бридж“ от аутсайдера „Уест Бромич“ до мечтано 2:0 като гост на „Порто“ в Шампионската лига – двете лица на „Челси“ в рамките на 96 часа. 

„Сините“ нямаха време да осмислят земетресението в събота и набързо превключиха на режим „евротурнири“. А там продължават да бъдат безупречни под ръководството на Томас Тухел. Германецът загуби финала през лятото на 2020 година с ПСЖ, но сега гледа към втори пореден мач за отличието, но вече начело на тима от Западен Лондон. 

Начело с Тухел, англичаните записаха три успеха в Европа от три двубоя и три „сухи мрежи“. А през настоящата кампания имат едва два допуснати гола в турнира на богатите, дошли в мачовете с дебютантите „Краснодар“ (1:1) и „Рен“ (2:1).

„Имахме серия добри резултати преди мача в събота – обясни германският специалист след успеха на неутралния терен в Севиля. – Така че това бе първият ни шанс да покажем реакция. „Порто“ беше много силен, а ние страдахме, защото усещах, че сме леко напрегнати. Имахме нужда и от малко късмет, за да измъкнем победата с 2:0 и да запишем „суха мрежа“. Така че първият отговор след странния мач срещу „Уест Бромич“ бе положителен.“

Дебютен гол в Шампионска лига реализира Мейсън Маунт. Диамантът на „сините“ вече е реализатор №1 под ръководството на Тухел. В същото време Тимо Вернер продължава да агонизира на „Стамфорд Бридж“, а играта му е далеч от стандарта, който зададе в „Лайпциг“. В Европа германецът вкара единствено на скромните „Рен“ и „Краснодар“ през кампанията, припомня "Труд".