Франк Лампард не таи лоши чувства срещу Роман Абрамович, въпреки уволнението си от Челси в края на януари, след само 18 месеца на позицията. 

Серия лоши резултати смъкнаха Сините на 9-о място в класирането и Лампард бе освободен от поста и заменен от Томас Тухел, който много бързо стабилизира отбора и сега води битка за топ 4 и отборът изглежда сигурен полуфиналист в Шампионската лига. 

„Аз оценявам изключително високо възможността да ръководя Челси. Това беше невероятен период и всички знаят какво чувствам към клуба“ коментира Лампард в първото си интервю след уволнението, дадено пред благотворителната фондация „Уилоу“. 

„Липсата на фенове бе нещо, с което така и не успях да свикна и те наистина ми липсваха много. Знаех ефектът от тях от времената, в които играех и сега, когато ги нямаше усещането бе наистина неприятно. Затова сега съм крайно щастлив, че те скоро ще се върнат“ добави той, като приема философски случилото се. 

„Футболът погълна живота ми. Никой не иска да загуби работата си, но когато започнеш кариера на мениджър знаеш, че това може да се случи. Сега обаче имам много повече време да бъда със семейството си. Напоследък получих някои предложения, които бяха ласкаещи, но не и правилните“ сподели още Лампард.