Челси срази Кристъл Палас с 4:1 и бързо се върна на победния път във Висшата лига след разочарованието миналата седмица срещу Уест Бромич. 

Хората на Томас Тухел изиграха отличен мач от 31-ия кръг, като още на почивката дръпнаха с 3:0, а изпуснаха да вкарат поне още толкова голове. 

Кай Хаверц и Кристиан Пулишич се представиха на много високо ниво, а и Мейсън Маунт отново бе изключително активен. Победителите показаха страхотен футбол с много бързи пасове и не оставиха съмнение в превъзходството си. 

Така поне временно Челси отново е в топ 4 с 54 точки, на 2 пред Ливърпул и Уест Хям и на 2 от третия Лестър, който утре гостува на Чуковете във важен мач. Орлите са 13-и с 38 точки и явно доиграват сезона. 

Още от самото начало стана ясно, че гостите са абсолютно амбицирани да покажат, че случилото се в миналия кръг е било случайно и те започнаха да атакуват веднага. 

Така се стигна до 8-ата минута, когато гостите направиха и пробива. Кай Хаверц отне от Еберечи Езе, размени пасове с Калъм Хъдзън-Одой, преодоля Гари Кейхил и с отличен удар прати топката в далечния ъгъл. Това бе едва вторият гол на германеца в първенството. 

Само 2 минути по-късно гостите вкараха отново. Този път Хаверц се превърна в асистент, като подаде на Кристиан Пулишич, който завърши с отличен удар в близкия ъгъл, без Висенте Гуаита да може да реагира изобщо. 

След това атаките продължиха. Рюдигер стлеля от въздуха, но Кейхил блокира шута. В 22-ата минута Хаверц бе близо до страхотен гол, като попадението на Пол Гаскойн на Евро 96 срещу Шотландия. Той прехвърли Ван Аанхолт с левия крак и стреля от въздуха с десния, но Гуаита спаси. 

Ясно обаче бе, че това няма да са всичките голове в мача, като в 30-ата минута хората на Тухел вече водеха с 3:0. Маунт центрира отлично от свободен удар и Курт Зума засече с глава в мрежата. 

Орлите опитаха да реагират и стигнаха до едно разбъркване малко след това в наказателното поле, но не и до удар. Последва опасен шут обаче на Маунт, спасен от Гуаита, а малко след това след корнер Рюдигер стреля с глава, но пред голлинията Ван Аанхолт изби. 

Хъдзън-Одой пропусна да вкара нов гол за Челси, когато малко преди почивката подходи егоистично и стреля над вратата, но така или иначе преднината на гостите бе повече от солидна. 

Втората част започна с нова възможност за гостите, но този път Бен Чилуел стреля неточно. Хората на Тухел продължиха да доминират, но в 63-ата минута Палас върна един гол направи от нищото. Резервата Джефри Шлуп се измъкна и центрира отлична, а Кристиан Бентеке засече с глава и стреля неспасяемо в мрежата. 

Попадението обаче не промени ситуацията на терена и предимството на Челси се запази. Логично се стигна до 78-ата минута, когато гостите стигнаха до нов гол. Резервата Рийс Джеймс центрира отдясно, Кейхил не успя да избие и Пулишич засече отблизо на далечната греда, за да вкара втория си гол в мача. 

До края победителите изпуснаха още няколко добри ситуации, а Палас нямаше търпение мачът да приключи, като бе истинско чудо, че изобщо стигнаха до гол. 

Кристъл Палас – Челси    1:4

0:1 Хаверц 8
0:2 Пулишич 10
0:3 Зума 30
1:3 Бентеке 63
1:4 Пулишич 78

Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Куяте, Кейхил, Ван Аанхолт, Миливойевич, Ридевалд (59 Маккарти), Аю (76 Таунзънд), Езе (59 Шлуп), Бентеке, Заха
Челси: Менди, Аспиликуета, Зума, Рюдигер, Чилуел, Хъдзън-Одой (76 Джеймс), Жоржиньо (61 Канте), Ковачич (82 Зиеш), Маунт, Пулишич, Хаверц