Челси се класира на 1/2-финал в Шампионската лига след като загуби с 0:1 срещата реванш срещу тима Порто.

В първия двубой, който отново се игра на стадион "Рамон Санчес Писхуан", лондончани спечелиха с 2:0 и това се оказа напълно достатъчно за крайния успех.

Двубоят тази вечер бе доста равностоен, с леко превъзходство за символичните гости, но те така и не успяха да създадат достатъчно чисти положения пред вратата на Челси.

Единственото попадение в мача падна в 94-тата минута когато, влезлият като резерва, Мехди Тареми преодоля стража на домакините със страхотна задна ножица. За нещо повече обаче бе твърде късно и Челси се поздрави с крайния успех в 1/4-финалния сблъсък.


В началните минути на срещата двата тима се захапаха в тежка битка в центъра на терена и положения пред вратите почти липсваха.

Първото по-чисто положение се откри пред домакините от Челси. Кай Хаверц се включи добре в наказателното поле, овладявайки чудесен пас и нанесе опасен удар, но бранител на "драконите" се хвърли на самоотвержен шпагат и успя да изчисти в корнер.

Отговорът на Порто не закъсня и пет минути по-късно Хесус Корона се озова очи в очи със стража на Челси. Трябваше само да го преодолее, но шутът му мина над напречната греда.

До края на първото полувреме не се случи нищо по-интересно и така двата тима оставиха развръзката за вторите 45 минути.

Десет минути след подновяването на играта домакините можеха да излязат напред в резултата. Мейсън Маунт се озова на чудесна стрелкова позиция, но отново се намеси бранител на Порто и предотврати и тази опасност.

В 70-тата минута Кристиан Пулишич овладя майсторски в наказателното поле и отправи чудесен изстрел, но след рикошет топката не влезе във вратата.

В последните минути Порто опита да осъществи някакъв натиск, но така и не създе нищо опасно пред Менди.

Все пак дълбоко в добавеното време Мехди Тареми се разписа със страхотна задна ножица и даде искрица надежда на драконите. За съжаление на Порто този гол дойде твърде късно и Челси все пак продължи напред.


Челси - Порто 0:1

Голмайстори:

0:1 - Мехди Тареми 94'


Стартови състави:

Челси: Менди, Аспиликуета, Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Чилулел, Маунт, Хаверц, Пулишич

Мениджър: Томас Тухел

Порто: Марчесин, Сануси, Пепе, Мбемба, Манафа, Орибе, Груич, Оливейра, Отавио, Марега, Корона

Треньор: Серджио Консейсао