Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че "сините" не са били на висота снощи при загубата с 0:1 от Порто, но според него класирането на отбора му за полуфиналите на Шампионската лига е заслужено.

"Получи се много тежък мач. Навярно не стана най-интересният за гледане двубой, но от пейката изглеждаше много напрегнат, интензивен и динамичен. Ние стартирахме трудно, защото не успявахме да се противопоставим на пресата на Порто, но постепенно заиграхме по-добре", коментира германецът.

"Бранихме се, създадохме повече възможности за гол и нулевото равенство щеше да е по-справедлив резултат, но като цяло отстранихме противника заслужено с оглед представянето в двете срещи. Реал или Ливърпул? Нямам предпочитан противник за полуфиналите, но не обичам в Шампионската лига да се изправям срещу отбор от първенството."

"Все още нищо не е решено в тази двойка и ще ми е интересно да наблюдавам реванша, а от позицията на класиран за полуфиналите, това ще бъде истинско удоволствие. Ливърпул е силен домакин и всичко е възможно", добави Тухел.