Английските футболни фенове се противопоставиха категорично на "предателството" на водещите клубове, които влязоха в списъка с основатели на новата европейска футболна Суперлига.

Мненията могат да бъдат обобщени с твърдението на Тръста на привържениците на “Челси“, че новият клубен турнир е "безочливо предателство". Феновете на „Тотнъм“ изразиха "дълбоко притеснение" от намерението на отбора им да стане част от Суперлигата, а тези на „Арсенал“ написаха в Туитър, че това ще бъде "смъртта на клуба като спортна институция".

От тръста на привържениците на Челси написаха:

"Нашите членовете и футболните фенове по цял свят станаха свидетели на безочливо предателство, породено от алчност. Новата Суперлига иска да пълни джобовете на най-богатите и решението за създаването й не бе съгласувано по никакъв начин с лоялните фенове. Миналото и бъдещето на местния футбол е поставено на карта. Това е непростимо. Чашата преля".

В „Тотнъм“ също са притеснени от новосформираната Суперлига, въпреки че отборът няма да се класира за Шампионската лига.

"Ние от борда на директорите на Тръста на привържениците на „Тотнъм“ сме дълбоко притеснени от нарастващия обем на информации, свързващ нашия клуб с участие в новата независима Суперлига. Това е проект, задвижван от лични интересни и готов да жертва ценностите на футбола, които ние пазим страстно. Заедно с колегите ни от „Ливърпул“, „Манчестър Юнайтед“, „Манчестър Сити“, „Арсенал“ и „Челси“ се противопоставяме единодушно на създаването на подобен балон за елита на европейския футбол", твърди организацията и добавя, че е провела анкета сред членовете си. Сред тях 81 процента са против участието на „Тотнъм“ в Суперлигата, а само 3 процента са съгласни с новия формат.

"Призоваваме временните собственици на нашия велик клуб да се дистанцират от революционната група и да премислят отново последствията от решението. Бъдещето на нашия клуб е поставено на карта".

В отговор на пост на Тръста на „Арсенал“ в Туитър, феновете на „Ливърпул“ от организацията "Духа на Шенкли" пишат: "Днес ни е нужна солидарност повече от всякога".

Източник: gong.bg